Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
PETER SAGAN: Sám som zvedavý, čo na Vuelte dokážem!
Zdielať na

PETER SAGAN: Sám som zvedavý, čo na Vuelte dokážem!

Pred rokom ešte cyklista Peter Sagan rozmýšľal o tom, ako vyhrať preteky. Dnes už dumá o tom, ako sa stať špičkovým jazdcom svetovej úrovne.

Peter Sagan sa fantastickým celkovým víťazstvom na pretekoch Okolo Poľska dostal do prvej tridsiatky jazdcov vo Svetovom pohári. Vo veku 21 rokov dosiahol to, čo sa iným nepodarí za celý život. Sám však veľmi dobre vie, že na sebe musí ešte veľa a tvrdo pracovať. "Na dlhé klasické preteky som isto ešte dosť mladý, potrebujem dozrieť. Potrebujem viac skúseností, potrebujem možno viac vytrvalosti, čo jazdci v mladom veku nemajú," rozoberá triezvo svoje možnosti jazdec tímu Liquigas Cannondale.



Ak chce byť raz lídrom tímu na slávnych Tour, musí zlepšiť svoje zatiaľ slabšie stránky. "Špičkový cyklista, ktorý chce pomýšľať na čelo pelotónu na veľkých pretekoch, akými sú Tour de France alebo Vuelta, potrebuje byť predovšetkým dobrý vrchár a časovkár. To sú presne prednosti, ktoré ja tak úplne nemám... Jazdcov, ako som ja, je v pelotóne veľmi málo. Sú to špurtéri, ktorí dokážu prejsť aj kopec. Na toto by som sa chcel zamerať, aby som zostal stále taký, aký som," vraví Peter Sagan.

Aj tréneri v tíme sú preto zvedaví, ako po úspechu v Poľsku zvládne prestížnu španielsku Vueltu, ktorá štartuje 20. augusta a trvá tri týždne.

web - Sagan víťazom okolo Poľska

Súvisiace články