Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Afričanov „zbil“ ich vlastnými palicami a zobral im trofeje!
Zdielať na

Afričanov „zbil“ ich vlastnými palicami a zobral im trofeje!

Svetový šampión v karate, milovník bojových umení - Roman Volák získal počas svojej kariéry už viac ako 120 trofeji. Tie posledné v Afrike.

Mnohonásobný držiteľ titulov v karate, kempe, kung fu, a kickboxe 34-ročný Roman Volák dobyl aj africký kontinent. V Kapskom meste predviedol svoje majstrovstvo už vlani! Tentoraz sa spolu s nim na kontinentálnom šampionáte  Destiny 2011 z individuálnych triumfov i kolektívneho úspechu tešili  aj ďalší dvaja Slováci – Bratislavčan  Dominik JanisPeter Ivan zo Strážskeho.

“Tímové vystúpenie nám vyšlo fantasticky, veď aj rozhodcovia podľahli tlaku divákov – vstali z kresiel a spolu s nimi nám tlieskali. Po ´standing ovation´ nám ukázali najvyššie známky, čo sa často nestáva! Ivan Janis triumfoval v kategórii KATA najlepší bol aj v cvičení z tradičnými zbraňami a medzi juniormi získal titul ´grandšampióna´. Peter Ivan získal jedno druhé a jedno prvé miesto,“ teší sa z úspechu svojich zverencov Roman Volák, ktorý triumfoval v cvičení s extrémnymi zbraňami, palicami, ale aj v kategórii voľný štýl. Na a samozrejme získal aj titul „Grandchampion“.

Pohodu v našom tíme nepokazil ani fakt, že po leteckom transfere „prišli“ bojové palice do Juhoafrickej republiky polámané.  „Organizátori nám povedali, že to je náš problém .... Podarilo sa nám ho však vyriešiť. Domáci borci nám požičali svoje palice, no a potom sme ich s nimi ´zmlátili´...,“ usmieva sa R. Volák

Úspech v ďalekej Afrike si slovenskí karatisti vychutnávali spolu s Košičanmi Jozefom  Vukušičom a jeho asistentom Ivanom Lapšanským,  ktorí v Kapskom meste trénujú miestny prvoligový  futbalový tím.