Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hochschornerovci krok od desiateho triumfu v SP
Zdielať na

Hochschornerovci krok od desiateho triumfu v SP

Zdroj: tasr

Slovenských reprezentantov vo vodnom slalome čaká posledná veľká previerka pred domácimi majstrovstvami sveta v Čunove.

Od piatka do nedele budú v kanáli na Vltave v pražskej Troji bojovať o body do Svetového pohára. Česká metropola bude hostiť záverečné 4. kolo seriálu, pred ktorým sú vo svojich kategóriách na čele hodnotenia Peter a Pavol Hochschornerovci v C2, Matej Beňuš v C1 a Jana Dukátová v K1 žien. Do Prahy sa chystá vyše 300 vodných slalomárov z 34 krajín. Na finále Svetového pohára bude z členov slovenskej reprezentácie chýbať len Michal Martikán.

V C2 mužov sú Hochschornerovci len krôčik od jubilejného desiateho prvenstva v hodnotení Svetového pohára. O triumf by prišli len v prípade, že by ich v Prahe neklasifikovali. Pred Francúzmi Gauthierom Klaussom s Mathieuom Pechem i Mathieuom a Thomasom Fougereovcami majú 60-bodový náskok. Víťaz pretekov berie 60 bodov. V prípade rovnosti bodov bude rozhodovať umiestnenie v záverečných pretekoch SP. Šancu dostať sa na pódium v hodnotení SP v C2 majú Peter a Ladislav Škantárovci, ktorí sú zatiaľ piati. "Svetový pohár máme celkom dobre rozbehnutý. Náš náskok je dosť veľký. Chceli by sme dosiahnuť jubilejný desiaty triumf vo Svetovom pohári. Aj v Prahe budeme bojovať o čo najlepšie umiestnenie v pretekoch," povedal Peter Hochschorner.

V C1 mužov má Matej Beňuš pred Stanislavom Ježkom náskok 22 bodov a o víťazovi SP sa bude rozhodovať v Troji. Teoretickú šancu má aj Alexander Slafkovský, ktorý zaostáva o 54 bodov. Dvojnásobný olympijský víťaz Michal Martikán štartoval doteraz v jedných pretekoch, v nemeckom Markleebergu vyhral.

Najväčšou konkurentkou pre Janu Dukátovú v K1 žien v boji o celkové prvenstvo je jej krajanka Dana Mann-Beňušová. Slovenky delí 30 bodov. Dukátová vyhrala posledné dvoje preteky vo Francúzsku a Nemecku a aj pred Prahou je najväčšou favoritkou. Na najvyšší stupienok môže preniknúť aj Katarína Macová, ktorá je v C1 žien zatiaľ tretia.

Najčítanejšie