Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hokejbal-MS: Druhé dvojciferné víťazstvo žien
Zdielať na

Hokejbal-MS: Druhé dvojciferné víťazstvo žien

Zdroj: sita - Hokejbal MS ženy, Slovensko-Švajčiarsko

Slovenské hokejbalistky zvíťazili vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta v Bratislave nad Švajčiarskom hladko 10:0 a na turnaji ešte neinkasovali.

PRIAME PRENOSY AJ ZOSTRIHY Z MS NÁJDETE V INTERNETOVEJ TELEVÍZII HUSTE.TV

V tabuľke základnej časti obsadili Slovenky 2. miesto vinou horšieho skóre za Kanadou a postúpili do štvrťfinále, v ktorom sa stretnú v utorok o 20.30 h s Maďarskom.

Od úvodu zápasu sa bojovalo o každú loptičku. Slovenky mali síce prevahu, ale nedokázali sa cez švajčiarsku obrancu presadiť. V 9. min pri presilovke prepálila tvrdou strelou Blaserovú Jana Kapustová a otvorila skóre. Z tlaku pridali slovenské hráčky ďalšie góly až v závere druhej pätnásťminútovky, keď sa v priebehu 82 sekúnd presadili Stašová, Veličková a Kapustová. V tretej tretine mali domáce hráčky hru stále pod kontrolou a pridali ďalšie presné zásahy. V 33. min prenechala Tomčíková, ktorá nemala príliš veľa práce, miesto v bránke Zuziakovej, ktorá do konca duelu neinkasovala. Slovenky prelomili aj švajčiarsky defenzívny betón a napokon dosiahli na turnaji druhé dvojciferné víťazstvo.

Výsledok - MS v hokejbale žien:

Slovensko - Švajčiarsko 10:0 (1:0, 3:0, 6:0)
Góly: 9. Kapustová (Karafiátová, Pavlovičová), 28. Stašová (Herichová), 28. Veličková (Celárová, Džurňáková), 29. Kapustová (Pavlovičová, Gajdošová), 32. Stašová (Ihnaťová, Herichová), 33. Ihnaťová (Stašová, Žiťňanská ), 42. Gajdošová (Kapustová), 43. Mikesová (Krajňáková, Raková), 44. Celárová (Veličková, Pravlíková), 44. Ihnaťová (Herichová, Stašová)
Vylúčené: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, rozhodovali: Sakkas (Švaj.), Pikula (ČR), 200 divákov.

Súvisiace články