Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Severské spestrenie prípravy
Zdielať na

Severské spestrenie prípravy

Tretí rok po sebe si kulturista Štefan Havlík odskočil zasúťažiť do Nórska. A tretí raz po sebe sa odtiaľ vrátil s titulom absolútneho víťaza.

Pre úradujúceho majstra Európy v kategórii do 90 kg bola účasť na podujatí Sandefjord Open skrátením si čakania na tohtoročný šampionát starého kontinentu, ktorého termín sa neustále posúval. Vyhral tak svoju kategóriu ako aj spomínanú "absolútku". Úspešný bol aj jeho zverenec Ján Soták, ktorý bol najlepší medzi pretekármi do 90 kg.

"V podstate som spokojný, aj keď samozrejme mám ešte čo zlepšovať. Bola to prvá súťaž v tejto sezóne a zároveň aj prvé vyskúšanie si novej farby, ktorú máme prikázanú",  zhodnotil svoje dojmy z Nórska Štefan Havlík.

Počas posledného aprílového víkendu sa predstaví na majstrovstvách Slovenska a 21. až 22. mája v Bulharsku príde na rad obhajoba európskeho zlata.

"Čaká ma náročná sezóna. Hneď po európskom šampionáte je pohárová súťaž v Poľsku. Potom plánujem ďalšiu v Grécku, no musím sa dopátrať k propozíciam."

Oddych si nedopraje ani v lete.

"Je to síce dosť neskorý termín, ale začiatkom augusta je Grand Prix Bajkal v Rusku. A sú tam celkom slušné peniaze, takže si pôjdem trošku prilepšiť", zasmial slovenský reprezentant v kulturistie.