Jasno
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Vlhovej kouč Pini o trati v Jasnej: Skvelá! Nie je dôvodom Petrinho pádu
Zdielať na

Vlhovej kouč Pini o trati v Jasnej: Skvelá! Nie je dôvodom Petrinho pádu

JASNÁ / Švajčiarsky tréner Petry Vlhovej Mauro Pini priblížil, čo sa dialo po páde slovenskej lyžiarky v obrovskom slalome a že to nevyzeralo ako veľký náraz. 

Vlhová spadla v hornej časti trate, poranila si väzy v pravom kolene a sezóna sa pre ňu skončila. Zo zjazdovky ju zviezli na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom na vyšetrenie do nemocnice v Ružomberku. "Nevyzeralo to ako veľký náraz, pád. Potvrdilo sa však, že lyžovanie je nevyspytateľný šport. Dvaja členovia tímu išli s Petrou do nemocnice. Ja som s ňou krátko telefonoval a nebol to najlepší moment hovoriť s ňou, bola v šoku. Petra je silná," priblížil Pini.

Upozornil, že už má skúsenosti so zranením pretekárky. "Nie je to prvýkrát, no je to bolestivé. Ale aj to patrí do našej práce."

Zranil sa aj Adam Žampa a spoločne s bratom Andreasom vravel, že trať bola skôr mužská. "Na to nemôžem reagovať, som tréner žien. Nie je prvý raz, čo sa jazdilo v takýchto podmienkach vo Svetovom pohári. Podľa mňa to nebola príčina, prečo Petra spadla," naznačil.

"V Kranjskej Gore sme mali rovnaké podmienky, ale z obráteného pohľadu. Pršalo, bolo teplo a hmlisto. Tiež tam boli veľmi ťažké podmienky. Myslím si však, že trať bola skvelo pripravená," povedal s poznámkou, že víťazka im ukázala, ako sa má jazdiť v takýchto podmienkach.

Vlhová doteraz nemala takéto vážne zranenie. "Teraz bude dôležitý čas a rekonvalescencia. Bude to trvať dlhšie, no celý tím bude stopercentne podporovať Petru," povedal Pini. Interne vraj v tíme už komunikovali o liečbe.

Súvisiace články