Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Výborný štart do sezóny: Vlhová v obráku v Söldene na výbornom treťom mieste
Zdielať na

Výborný štart do sezóny: Vlhová v obráku v Söldene na výbornom treťom mieste

BRATISLAVA / Pred prvými pretekmi sezóny bola opatrná, brzdila očakávania, veď po chorobe bola na lyžiach len tri dni. Petre Vlhovej vyšiel vstup do 58. ročníka zjazdárskeho Svetového pohára. Slovenka vytlačila z pódia aj Američanku Schiffrinovú.

V prvom kole sobotného obrovského slalomu v rakúskom Söldene zašla tretí najrýchlejší čas po odjazdení elitnej pätnástky. Slovenská lyžiarka so štartovým číslom 5 zaostala za vedúcou Taliankou Federicou Brignoneovou o 63 stotín sekundy.

V súčte oboch kôl stratila 28-ročná Liptáčka na víťazku Guttovú-Behraimovú 14 stotín sekundy.  Slovenka vyrovnala svoje maximum na rakúskom ľadovci Rettenbach z rokov 2020 a 2021, pripísal si 67. pódium vo SP. Gutová-Behramiová sa pustila v druhom kole razantne, zvládala prechod z oblúku do oblúku a v cieli mala dominantný náskok viac ako sekundu na dovtedajšiu líderku Martu Bassinovú. Tretie víťazstvo v Söldene si tesne udržala pred Brignoneovou, ktorá v konečnom súčte stratila iba dve stotiny sekundy.

Vlhová sa v prvom kole postavila na štart ako piata a od úvodu držala správnu líniu. Na prvom medzičase mala totožný čas so Švédkou Sarou Hectorovou. Najlepšie jej vyšla strmina, v ktorej uplatnila svoju agresivitu a vytvorila si náskok troch desatín. Dvadsaťosemročnej Slovenke sa však nepodarilo udržať tempo na rovine, čo môže byť spôsobené kondíciou po chorobe. V prvom kole zvíťazila Brignoneová. Talianka mala pred druhou Hectorovou polsekundový náskok. Američanka Mikaela Shiffrinová bola piata (0,75 s).

Súvisiace články