Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Petra Vlhová odštartuje v národnej kombinéze
Zdielať na

Petra Vlhová odštartuje v národnej kombinéze

BRATISLAVA / Petra Vlhová je šikovná mladá dáma, ktorá zažíva sezónu snov. Momentálne druhá najlepšia zjazdová lyžiarka na svete sa šampionátu už nevie dočkať. Vďaka Petrinej skvelej forme je veľký predpoklad, že prinesie domov tie najvzácnejšie kovy.

Druhý februárový deň odletí naša najlepšia slovenská zjazdová lyžiarka do švédskeho Ore na svetový šampionát. Tieto posledné dni preto využíva aj na poriadny relax. "Ja mám rada saunu. Už sa neviem dočkať, keď večer pôjdem do sauny," prezradila lyžiarka. 

Petra je momentálna v absolútnej top forme, a tohtoročnej sezóne môžeme pokojne hovoriť sezóna snov. Čo stojí za tak fenomenálnym úspechom? "V lete sme s mojím tímom urobili veľký kus práce a lyžovali sme skoro každý deň. Dali sme do toho naozaj všetko," vysvetlila Vlhová. 

Petra je podľa priebežných výsledkov druhá najlepšie zjazdová lyžiarka na svete a poriadne dýcha na krk svojej rovesníčke a najväčšej rivalke Mikaele Schifrinovej. "Áno, dýcham, musím ju trošku potlačiť a je to skvelý boj medzi nami," usmieva sa Slovenka. Petra má non stop nabité dni, pretekala aj na nový rok a poriadne sa musela hecnúť aj keď bola chorá.

"Od Osla, v podstate dva týždne som bola vkuse chorá a nemala som vôbec čas sa doliečiť. Som bola veľmi hrdá sama na seba, že som to zvládla," dodáva. 

A nakoniec, zdá sa, hnev Petrinho otca na Lyžiarsku asociáciu padol na úrodnú pôdu a my uvidíme Petru na svetovom šampionáte v reprezentačnej kombinéze. "Ja verím, že bude taká, aká mala byť s tým slovenským dizajnom," hovorí lyžiarka. Už vo štvrtok odlieta do Talianska trénovať, ale ešte predtým, ako odletí na majstrovstvá sveta do Švédska ju čaká obrák a slalom v Maribore. 

Súvisiace články