Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kuzminová na 2. mieste v stíhacích pretekoch. Bežecky mi to ide, tvrdí
Zdielať na

Kuzminová na 2. mieste v stíhacích pretekoch. Bežecky mi to ide, tvrdí

Zdroj: SITA

OBERHOF / Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová finišovala na výbornom 2. mieste v sobotňajších stíhacích pretekoch žien v rámci Svetového pohára v nemeckom Oberhofe. Za víťaznou Taliankou Lisou Vittozziovou zaostala o 14,5 s.

Tretia skončila Francúzka Anais Chevalierová so stratou 27,9 s na víťazku. Pretekárky sa museli vyrovnať s nepriaznivým počasím, keď im život strpčoval najmä nárazový vietor. Dvadsaťtriročná Vittoziová sa po víťazstve vo štvrtkovom šprinte dočkala víťazného "double" a v celkovom poradí SP sa posunula na druhú priečku za krajanku Dorotheu Wiererovú. Zaostáva o 42 bodov.

​Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová po siedmom mieste vo štvrtkovom šprinte obsadila skvelú 2. priečku. Na strelnici urobila 4 chyby, 3 na 'ležke' a 1 na 'stojke. V hodnotení SP poskočila Kuzminová už na 5. miesto so ziskom 327 bodov. V pretekoch podala tretí najlepší bežecký výkon, rýchlejšie boli už iba Fínka Kaisa Mäkäräinenová a Nemka Denise Herrmannová.

Dvadsaťšesťročná Breznianka Paulína Fialková na strelnici minula 5 terčov a skončila až na 32. priečke. Zverenka Anny Murínovej a Martina Bajčičáka P. Fialková klesla v celkovom poradí SP na tretie miesto za talianske duo. Za vedúcou Wiererovou zaostáva o 64 bodov, na druhú Vittoziovú stráca 22 bodov. Ivona Fialková po 7 streleckých chybách finišovala na 45. pozícii.


Po prvej streľbe v ľahu viedla bezchybná Vittozziová o viac ako 40 s pred Öbergovou. Kuzminová dvakrát minula a patrilo jej 9. miesto so stratou 1:10 min. Napriek jednej chyba na druhej 'ležke' sa Vittozziová udržala na čele pretekov o 43 s pred Öbergovou. Kuzminová si pripísala tretiu chybu a so stratou takmer minúty bola na 7. pozícii. Sestry Fialkové minuli na úvodných dvoch položkách rovnako po dva terče, Paulíne patrila priebežne 19. priečka, Ivona bola 32. Vittozziová na prvej položke v stoji raz minula a viedla o 31,2 s pred krajankou Wiererovou, Kuzminová napriek jednej chybe poskočila na 4. miesto so stratou viac ako 40 s na vedúcu pretekárku. Potom na trati došlo ku kolízii medzi Wiererovou a Bescondovou, čo pomohlo Kuzminovej posunúť sa na 2. pozíciu. Do posledného bežeckého úseku vyrážala Vittozziová dvadsať sekúnd pred Kuzminovou. O tretie miesto zvádzali súboj Wiererová, Bescondová a Chevalierová. Kuzminová sa snažila dotiahnuť na vedúcu Vittozziovú, tá si však dokázala udržať prvú priečku a tešila sa z víťazstva.

Súvisiace články