Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vianočné víťazstvo Kuzminovej na Svetovom pohári. Fialková obsadila 2. miesto
Zdielať na

Vianočné víťazstvo Kuzminovej na Svetovom pohári. Fialková obsadila 2. miesto

NOVÉ MESTO NA MORAVE / Vianočné víťazstvo biatlonistky Anastasie Kuzminovej v 3. kole Svetového pohára v biatlone v českom Novom Meste na Morave. Druhé miesto obsadila tiež Slovenka, Paulína Fialková.

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová zvíťazila v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom žien na 12,5 km v rámci Svetového pohára v českom Novom Meste na Morave.

Na druhom mieste sa umiestnila ďalšia Slovenka Paulína Fialková, keď zaostala o 12,1 s za víťazkou. Tretia skončila Fracúzka Anais Chevalierová so stratou 13,3 s na najúspešnejšiu. Na štarte chýbala Nemka Laura Dahlmeierová, podľa vlastných slov si po dvoch disciplínach chcela oddýchnuť. Počasie v nedeľu pretekárkam prialo. Na tribúnach vo Vyšocina Arene sa tiesnilo vyše 27-tisíc fanúšikov.

Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová sa môže tešiť zo 14. víťazstva. Nadviazala na zlatú medailu v pretekoch s hromadným štartom zo ZOH 2018 v Pjongčangu. Dvadsaťšesťročná Breznianka Paulína Fialková sa rovnako nenechala zahanbiť a skončila na vynikajúcom 2. mieste. Zverenka Anny Murínovej a Martina Bajčičáka P. Fialková vyrovnala svoj najlepší kariérny výsledok v SP. Ešte nikdy predtým nestáli slovenské reprezentantky na prvom a druhom mieste na stupňoch víťazov

Paulína Fialková bola na prvej položke v ľahu bezchybná a pokračovala v pretekoch medzi najlepšou trojicou. Kuzminová raz chybovala a patrilo jej 16. miesto. Na druhej streľbe boli obe Slovenky stopercentné, P. Fialková vybiehala na bežecký okruh tesne druhá za Taliankou Wiererovou. Kuzminová poskočila na 6. miesto so stratou 13,3 s. Pred treťou streľbou sa Kuzminová skvelým bežeckým výkonom dostala na prvé miesto. Prvá 'stojka' priniesla jednu chybu P. Fialkovej, bezchybná Kuzminová bola pred bežeckým úsekom na 2. pozícii o 4,5 s za Wiererovou. P. Fialková klesla na piate miesto so stratou takmer 30 s na vedúcu pretekárku. Kuzminová bola rýchlejšia ako Wiererová, znovu sa prebojovala pred záverečnou položkou na prvé miesto. Obe na druhej 'stojke' raz chybovali a do záverečného bežeckého úseku vyražali bok po boku, P. Fialková raz chybovala a bola tretia so stratou 17,4 s. Kuzminová si išla po víťazstvo, Wiererová jej nestačila. Talianku dokázala predstihnúť P. Fialková a nakoniec aj tretia Chevalierová

Výsledky - SP 2018/2019 v biatlone - Nové Mesto na Morave (ČR) - nedeľa:

Preteky s hromadným štartom žien na 12,5 km: 1. Anastasia Kuzminová 35:34,4 (2), 2. Paulína Fialková (obe SR) +12,1 s (2), 3. Anais Chevalierová (Fr.) +13,3 (3), 4. Dorothea Wiererová (Tal.) +20,1 (1), 5. Mona Brorssonová (Švéd.) +36,3 (2), 6. Ingrid Landmark Tandrevoldová (Nór.) +45,8 (3)

Pozrite si archívnu reportáž po návrate Kuzminovej z olympijskych hier:  

Súvisiace články