Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Druhé podujatie ČSOB Zimnej Série odštartujú na Draždiaku
Zdielať na

Druhé podujatie ČSOB Zimnej Série odštartujú na Draždiaku

BRATISLAVA / Bratislavčania opäť zažili, čo je to snehová kalamita a totálny dopravný kolaps. Najrýchlejšie ste sa niekam dostali po vlastných nohách. Pre riaditeľa pretekov ČSOB Zimnej Série Jozefa Pukaloviča to mohol byť vlastne ideálny tréning na sobotu. Aj keď chôdzu vymeníme za beh.

Do štartu 13. ročníka Bratislava Marathon zostáva necelých 60 dní a bežecké ako aj organizačné prípravy sú v plnom prúde. Bežci si svoju pripravenosť môžu opäť otestovať už túto sobotu, 10. februára 2018 na druhom podujatí ČSOB Zimnej Série. Čakajú na nich už tradične trate na 6 a 12 km plus detské behy na 300, 600 a 800 metrov. "Začíname 10:30 v Petržalke pri Draždiaku detskými behmi, o 11:00 príde na rad 12-kilometrová trať  a o 11:10 odštartujú tí, ktorí si zabehnú 6 kilometrov," opisuje riaditeľ pretekov Jozef Pukalovič.

Druhý diel sa pobeží v Petržalke. "Petržalka, a zvlášť okolie oboch Draždiakov, je veľmi populárne bežecké miesto a my sme sa rozhodli oživiť Zimnú Sériu práve touto lokalitou. Ide o pomerne rovinatú trasu, čo robí tento diel tým najrýchlejším z celej trojdielnej série. Sami sme zvedaví, ako sa ľuďom nová trať bude páčiť. Ide o obľúbenú relaxačnú oblasť Petržalčanov, čo takisto sľubuje výbornú atmosféru, nehovoriac o tom, že v tomto momente máme prihlásených už 600 bežcov. A to je predpoklad, že ich pobeží opäť viac ako na prvom podujatí tohtoročnej ČSOB Zimnej Série,“ dodáva Pukalovič.  Každý, kto odbehne všetky tri diely ČSOB Zimnej Série, obdrží priamo v cieli poslednej, tretej časti v Eurovea, pamätnú medailu. Bude sa behať po obľúbenej cyklotrase. Okrem Slovákov si prídu zabehať aj cudzinci. "Sú prihlásení ľudia z 9 krajín," hovorí riaditeľ pretekov.

Prezentácia a výdaj štartových čísiel sa začne vo štvrtok, 08. februára v priestoroch športovej predajne Bratislavamarathon Running Store v OC Retro na Nevädzovej ulici číslo 6, pokračovať bude v piatok, 09. februára vždy v čase od 12.00 do 18.00 hod. V sobotu, 10. Februára, v deň pretekov, sa bežci môžu odprezentovať už len v priestoroch podujatia v Petržalke pred ProCare Medissimo.

Súvisiace články