Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prvý súťažný štart po 9 mesiacoch dal Matej Tóth na majstra Slovenska
Zdielať na

Prvý súťažný štart po 9 mesiacoch dal Matej Tóth na majstra Slovenska

BRATISLAVA / Viac ako 9 mesiacov by ste meno Mateja Tótha márne hľadali na štartových listinách. Od teraz to už neplatí. Olympijský víťaz v chôdzi si po obvinení z dopingu a následnom očistení svojho mena, konečne zmeral sily so súpermi.

Štart na majstrovstvách Slovenska pôvodne Matej Tóth vôbec neplánoval. No jeho aktuálna forma ukázala, že to po dlhej pauze na nich predsa len môže skúsiť. Tie boli súčasťou medzinárodného halového atletického mítingu Elán.

Aj keď v disciplíne chôdza na 5 000 metrov nevyhral a skončil tretí, vybojoval si titul slovenského halového šampióna. Pre slovenského reprezentanta to bol prvý súťažný štart po viac ako 9 mesiacoch a úspešnom boji o očistenie svojho mena od podozrenia z dopingu. "Všetci ma upokojovali aj doma ma vyprevádzali s tým, aby som sa v zdravý vrátil," hovorí s úsmevomTóth.

Mateja Tótha teraz čaká sústredenie v Juhoafrickej republike a potom ostrý štart do sezóny na Dudinskej 50, ktorý naznačí ďalší smer prípravy na vrchol aktuálnej sezóny. Tým budú majstrovstvá Európy v Berlíne.

Súvisiace články