Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Super G zrušili, Vlhová po slalome štvrtá
Zdielať na

Super G zrušili, Vlhová po slalome štvrtá

ST. MORITZ / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová figuruje na štvrtom mieste po slalomovom kole, ktoré bolo vo švajčiarskom St. Moritzi prvou časťou alpskej kombinácie žien v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2017/2018. Druhá časť kombinačných pretekov - super G - sa v piatok pre zlé počasie určite neuskutoční.

Predbežne by mali ženy dokončiť alpskú kombináciu v sobotu od 10.45 h, keď mal byť pôvodne na programe super G mimo kombinácie. Definitíva o víkendovom programe v St. Moritzi padne v piatok večer na kapitánskom mítingu. Informovala o tom Medzinárodná lyžiarska federácia.

Vlhová s vysokým štartovným číslom 33 v slalomovej časti musela bojovať aj s hmlou v hornej časti trate, tesne pred cieľom tiež prišla o cenné stotinky. Celkovo zaostala o 1,29 s za priebežnou líderkou Mikaelou Shiffrinovou. Pre 22-ročnú Liptáčku je to premiéra v tejto disciplíne vo Svetovom pohári. Prvú časť pretekov v konkurencii 51 pretekárok absolvovala aj ďalšia Slovenka Barbara Kantorová. S mankom necelých 4 sekúnd sa zaradila na 28. miesto.

Slalomová časť podľa predpokladov najlepšie vyšla Shiffrinovej, hoci ani ona sa v náročných podmienkach nevyhla chybám. Americká favoritka vedie s náskokom 39 stotín sekundy pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou a 1,21 s pred ďalšou švajčiarskou reprezentantkou Michelle Gisinovou.

Alpská kombinácia žien - St. Moritz (Švaj.) - výsledky po piatku:

Slalomová časť: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 42,53 s, 2. Wendy Holdenerová +0,39, 3. Michelle Gisinová (obe Švaj.) +1,21, 4. Petra Vlhová (SR) +1,29, 5. Ramona Siebenhoferová +1,30, 6. Elisabeth Kappaurerová (obe Rak.) +1,33,...28. Barbara Kantorová (SR) +3,95.

Petra Vlhová mimo sezóny relaxuje na kroske.

Súvisiace články