Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Famózna jazda Petry Vlhovej! V Levi vyhrala aj nad Shiffrinovou
Zdielať na

Famózna jazda Petry Vlhovej! V Levi vyhrala aj nad Shiffrinovou

BRATISLAVA/LEVI / Slovenka Petra Vlhová sa stala víťazkou úvodného ženského slalomu nového ročníka Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach vo fínskom Levi.

Vo svojej dominantnej disciplíne triumfovala po tretí raz v kariére po Aare 2015 a Aspene 2017. Vlhová zdolala v súčte oboch kôl americkú favoritku Mikaelu Shiffrinovú o 10 stotín sekundy. Švajčiarka Wendy Holdenerová na bronzovom stupienku zaostala o 1,35 s.

"Bolo to úžasné, ale aj veľmi náročné. Som naozaj šťastná, Mikaela je vždy rýchla, ale teraz som ju zdolala. Pre mňa je dnešok najlepším dňom. Ako cenu dostanem soba, ale jeho meno? To zatiaľ netuším, ako ho pomenujem," povedala Petra Vlhová v prvej televíznej reakcii pre FIS.

Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho Vlhová sa aj pred rokom na Čiernej zjazdovke v Levi dostala do najlepšej trojky, skončila tam na bronzovej pozícii. Celkovo si 22-ročná Liptáčka pripísala siedme pódiové umiestnenie v kariére (3-1-3). Vlhová sa už v prvom kole prezentovala agresívnou jazdou s minimom chýb a preťala cieľovú čiaru iba o 21 stotín sekundy neskôr ako Shiffrinová. V druhom kole svoju veľkú americkú rivalku zdolala rovnako ako v poslednom slalome uplynulej sezóne v americkom Aspene.

V úvodnom ženskom slalome nového ročníka SP chýbala skúsená Slovenka Veronika Velez-Zuzulová (33), ktorá sa len dáva dokopy po septembrovom zranení kolena na sústredení v Argentíne a následnom operačnom zákroku. Druhá najlepšia slalomárka uplynulej zimy Velez-Zuzulová sa v prípade pozitívneho vývoja v tréningu vráti do kolotoča SP po Novom roku. V Levi zo špičkových slalomárok nebola už ani Češka Šárka Strachová, ktorá v lete oznámila ukončenie kariéry.

Súvisiace články