Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenské reprezentantky sa pripravovali na zimnú olympiádu na Bali
Zdielať na

Slovenské reprezentantky sa pripravovali na zimnú olympiádu na Bali

BALI/LIPTOV / Olympijské hry sú obrovská motivácia zrejme pre každého športovca. Inak to nie je ani v prípade našich úspešných reprezentantiek z Liptova Klaudie Medlovej a Zuzany Stromkovej. Väčšinu roka trávia na snehu, ale tentoraz urobili výnimku a namiesto snowboardu a lyží sa rozhodli zdokonaliť sa v surfovaní. Na exotickom ostrove ich vypátral reportér TV JOJ Michal Rybanský.

Sú mladé, krásne a ešte k tomu aj šikovné. Popri surfe totiž musia zvládnuť aj jazdu na motorke, bez ktorej by sa na Bali veru ďaleko nedostali. Zatiaľ čo na olympiáde súťažia na snehu,  teraz si vyskúšali niečo iné. "Surfing je v tom super, že nemusím so sebou nosiť kopec vecí,“ vraví akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková. 

Nešlo im ale len o zábavu, ale aj o poctivú prípravu na zimné Olympijské hry, ktoré sa nezadržateľné blížia. "K lyžovaniu potrebujem balans a surf mi práve toto pomáha trénovať na vode,“ vysvetľuje Zuzana. 

Voziť sa na spenenej vode je ale predsa len iná káva, ako na predvídateľnom snehu. "Tá voda má takú silu, že keď ma pomelie, neviem, kde je sever a juh.“ Po odreagovaní však prichádza na rad realita. Po exotike sa tak opäť dostáva k slovu drina a suchá príprava, ktorú si naše olympioničky vždy vedia spestriť.

Súvisiace články