Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mayweather proti McGregorovi zarobil 178-tisíc dolárov za sekundu
Zdielať na

Mayweather proti McGregorovi zarobil 178-tisíc dolárov za sekundu

BRATISLAVA /  Kráľom profiringu vo svojej kategórii zostal Američan Floyd Mayweather. Vo svojej profesionálnej kariére zostal nezdolaný so skóre 50:0. Päťdesiatym víťazstvom zároveň prekonal rekord legendárneho krajana Rockyho Marciana, ktorý ukončil kariéru v ťažkej váhe so 49 víťazstvami popri žiadnej prehre.

Fanúšici sa od začiatku delili na dva tábory. Časť tvrdila, že chce dosiahnuť svoje päťdesiate víťazstvo a druhá, že chce skrátka iba zarobiť. McGregor si tiež prišiel na svoje a výrazne si finančne polepšil. Floyd Mayweather mal len za účasť v zápase, bez ohľadu na jeho výsledok, garantovaných rovných 100 miliónov dolárov, McGregor 30 miliónov dolárov. 

Obrovská sledovanosť zápasu zapríčinila, že obaja bojovníci ešte dostanú dopredu dohodnutý podiel. Mayweatherovi by mal priniesť 150 až 200 miliónov dolárov navyše. Ak by sa naplnili všetky prognózy, tak Floyd by mal dostať ďalších 200 miliónov dolárov. Dokopy by teda zarobil približne 300 miliónov dolárov za jediný boxerský duel s Conorom McGregorom. V prepočte na minúty a sekundy sa čísla vyšplhajú o astronomickej sumy. 

Súboj bol ukončený v polovici desiateho kola, takže celkovo trval 28 minút a 5 sekúnd. Po rozrátaní na sekundy dostaneme číslo 1685 a ak 300 miliónov vydelíme počtom sekúnd, odrazu zistíme, že Mayweather za jedinú sekundu zápasu zinkasoval 178-tisíc dolárov.

Súvisiace články