Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Richard Varga sa stal majstrom Európy v akvatlone!
Zdielať na

Richard Varga sa stal majstrom Európy v akvatlone!

BRATISLAVA / Najlepšiemu slovenskému triatlonistovi Richardovi Vargovi sa podaril ďalší veľký úspech. Na majstrovstvách Európy v akvatlone si vybojoval prvé miesto a stal sa európskym majstrom. Európsky šampionát sa konal v sobotu v Bratislave. Akvatlon je kombináciou plávania a behu.

V sobotu privítala bratislavská Petržalka európsku elitu v akvatlone, V okolí jazera Veľký Draždiak bojovalo dovedna 471 športovcov z 21 európskych krajín.

Zastúpenie malo aj exotické Čile v podobe Gaspara Riverosa, ktorý síce môže bojovať o víťazstvo či odmeny za umiestnenie, no nemôže získať titul. Domácim ťahákom pre divákov bola účasť Richarda Vargu. Práve jemu sa podaril ďalší skvelý úspech keď pre Slovensko vybojoval zlato.

Práve Varga bol hlavným ašpirantom na cenný kov v hlavnej mužskej kategórii, keďže je štvornásobný svetový šampión v akvatlone. Richard Varga má za sebou olympijské triatlony v Londýne 2012 aj Riu 2016. "Cítim sa v dobrej kondícii. V sobotu ma čakajú veľmi dôležité preteky, na ktorých by som chcel triumfovať. Nebolo by nič krajšie, ako získať chýbajú zlato z ME v akvatlone v domácom prostredí. Verím, že cestu na súťaž si nájde mnoho priaznivcov a v Petržalke utvoria vynikajúcu kulisu," povedal dva dni pred šampionátom Richard Varga.

Šampionát v Petržalke patrí medzi top podujatia, ktoré v domácom prostredí organizovala Slovenská triatlonová únia. "Zaradí sa k trom kontinentálnym šampionátom v zimnom triatlone, majstrovstvám sveta v zimnom triatlone, juniorským a dorasteneckým ME v duatlone a európskemu šampionátu v kros triatlone," prezradil šéf Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek.

Pozrite si Richard Vargu pri slávnostnom vyhlasovaní víťazov ME v akvatlone v Bratislave:

Súvisiace články