Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lintner reaguje na Žigovu tvrdú kritiku. TOTO mu odkazuje
Zdielať na

Lintner reaguje na Žigovu tvrdú kritiku. TOTO mu odkazuje

Archívne video

BRATISLAVA / Riaditeľ najvyššej slovenskej hokejovej súťaže - Tipsport Ligy a bývalý hokejista a majster sveta Richard Lintner napísal otvorený list. Je adresovaný svojmu bývalému spoluhráčovi z reprezentácie a hokejovej legende Žigmundovi Pálffymu. Reaguje tak na rozhovor, ktorý nedávno vyšiel v denníku Nový čas. V ňom Pálffy kritizoval stav slovenského hokeja a rovnako sa vyjadril aj ku kvalite slovenskej ligy. S tým však Lintner nesúhlasí.

Denník Nový čas zverejnil rozhovor s hokejistom Žigmundom Pálffym, v ktorom hodnotí stav slovenského hokeja. V ňom vyzýva prezidenta hokejového zväzu Martina Kohúta, aby odstúpil. Podľa Pálffyho by bol jeho vhodným nástupcom Miroslav Šatan.

Šéf slovenskej hokejovej extraligy Richard Lintner v sobotu zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti Facebook otvorený list, v ktorom reaguje na kritiku od Žigmunda Pálffyho.

Reakcia Litnera

Litner v otvorenom liste pripomína zvyšujúcu sa návštevnosť na zápasoch slovenskej extraligy. Kým v sezóne 2014/ 2015 bolo na jednom zápase priemerne 1748 divákov, v uplynulej sezóne to bolo podľa šéfa extraligy už 1935 fanúšikov.

Lintner tiež "svojmu kamošovi Žigovi" pripomína, že v najvyššej slovenskej hokejovej lige sa objavuje čoraz viac hráčov zo skúsenosťami z NHL, KHL a iných európskych líg. Taktiež spomína sprievodné akcie, detský letný hokejový kemp ale aj čoraz väčší záujem sponzorov o slovenskú ligu. 

Podľa Lintnera získajú účastníci Tipsportligy v nasledujúcej sezóne až o 80 percent viac financií ako tomu bolo v roku 2015. "Milý Žigo, ak si myslíš, že som nahnevaný, že som v 2015 nevyhral voľby, tak ti musím prezradiť, že som nad tým dva roky nestihol rozmýšľať, pretože som každý deň makal na tom, aby som ti to, čo som ti kedysi ponúkol, mohol dnes jasne dokázať," dodal Richard Lintner v otvorenom liste.

Už viac ako týždeň vládne v slovenskom hokeji poriadny rozruch. Tím SR na majstrovstvách sveta v nemeckom Kolíne nad Rýnom skončil na 14. mieste, v elitnej kategórii Slováci nižšie ešte neboli. Bezprostredne po ostatnom súboji slovenského družstva v Lanxess Arene sa tréner Zdeno Cíger a generálny manažér výberu Róbert Švehla kriticky vyjadrili na adresu šéfa SZĽH Martina Kohúta "S takým človekom sa baviť nebudem, je to podraz za podrazom," povedal smerom ku Kohútovi kouč Cíger.

Spolu so Švehlom vyčítali Kohútovi napríklad šetrenie pre svetovým šampionátom na materiálnom vybavení či zrušenie cesty za hráčmi v zámorí. Nepáčila sa im ani dlhodobá verejná prezentácia toho, že s nimi do ďalšieho obdobia neráta. Naznačili dokonca aj možnosť, že stál za množstvom ospravedlneniek od hráčov z NHL pred MS.

Súvisiace články