Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dahlmeierová s piatym zlatom, P. Fialková v Top 10
Zdielať na
Ostatné

Dahlmeierová s piatym zlatom, P. Fialková v Top 10

HOCHFILZEN / Nemecká biatlonistka Laura Dahlmeierová sa s náskokom 4,6 sekundy stala víťazkou nedeľňajších pretekov na 12,5 km s hromadným štartom na záver programu žien na majstrovstvách sveta v rakúskom Hochfilzene (9. - 19. februára).

Líderka priebežného celkového poradia Svetového pohára 2016/2017 odcestuje z tohto šampionátu s impozantnou medailovou bilanciou 5-1-0.

Dahlmeierová v závere "mass-štartu" predstihla dlho vedúcu Američanku Susan Dunkleeovú, ktorá takmer nadviazala na štvrtkový senzačný triumf krajana Lowella Baileyho vo vytrvalostných pretekoch na 20 km. Prvé dve predviedli bezchybnú streľbu. S jedným trestným okruhom a mankom 20,1 sekundy si bronz vybojovala Fínka Kaisa Mäkäräinenová.

Z dvojice Sloveniek medzi tridsiatimi aktérkami sa oveľa viac darilo Paulíne Fialkovej: poslala dve rany mimo a s mankom 1:14,1 min uzavrela Top 10, čím presne po týždni o dve priečky zlepšila svoj výsledok zo stíhacích pretekov na 10 km. Dvojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová nesklopila štyri terčíky a s odstupom 2:38,5 figuruje na 22. priečke. V šprinte bola ôsma a v stíhačke trinásta.

Dahlmeierová sa podieľala na triumfe nemeckej mixštafety aj tej klasickej, na individuálnej scéne naplno uspela pred "mass-štartom" v stíhačke a vytrvalostných pretekoch. Okrem toho bola druhá v šprinte. Len 162 cm vysoká 23-ročná rodáčka z Garmisch-Partenkirchenu Dahlmeierová s jedenástimi medailami z MS v rade už o dva kovy vedie v historickom prehľade takýchto sérií pred Nórkou Torou Bergerovou z rokov 2012 a 2013. Na svetových šampionátoch má sumárnu medailovú bilanciu 7-3-3 a stala sa jasne najúspešnejšou Nemkou na jedných konkrétnych MS pred Magdalenou Neunerovou (3-2-0 v ruskom Chanty-Mansijsku 2011).

Zdielať na

Súvisiace články