Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Ďalšia medaila pre Slovensko, Metelka má striebro
Zdielať na

Ďalšia medaila pre Slovensko, Metelka má striebro

Zdroj: jozefmetelka.com

RIO DE JANEIRO / Slovenský cyklista Jozef Metelka vybojoval pre Slovensko ďalšiu medailu na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

Tridsaťročný rodák z Piešťan na kilometri s pevným štartom na Olympijskom velodróme získal striebornú medailu. Nad jeho sily bol iba favorizovaný Brit Jody Cundy.

Stolní tenisti zaznamenali v piatok úspechy aj neúspechy. V kategórii TT2 bez problémov postúpil do vyraďovacích bojov Ján Riapoš, ktorý si v základnej C-skupine pripísal aj druhé víťazstvo. Po štvrtkovom hladkom triumfe nad Brazílčanom Guilhermem Marciaom da Costom na neho v piatok nestačil ani Kim Kjung-mook z Kórejskej republiky. "Začiatok turnaja je komplikovaný. Sú to však veľmi dôležité zápasy pre ďalšie pokračovanie. Som rád, že sa mi podarilo postúpiť zo skupiny, čo je prvý predpoklad úspešného celkového výsledku. Prvé miesto v skupine je bonus, pretože žreb mi do skupiny prisúdil súpera z londýnskeho finále," povedal po piatkovom súboji Ján Riapoš a pokračoval: "Kórejčan je najnepríjemnejší najmä v hernej taktike. Na forhende má 'nalepený' trávový poťah a na bekhende je veľmi rýchly. Mne pomohlo, že som za ostatné dva roky kompletne prestaval svoj herný štýl s cieľom uspieť v Riu a táto taktika mi vychádza."

Martin Ludrovský si pripísal jednu prehru aj jedno víťazstvo a postúpil ďalej, Rastislav Revúcky sa so singlovou súťažou rozlúčil druhou prehrou v skupine. Peter Mihálik predpoludním nestačil na reprezentanta Kórejskej republiky, no večer zdolal Poliaka Zylku a teší sa z prieniku do vyraďovacej časti. Zo základnej skupiny nepostúpil Miroslav Jambor, ktorý prehral obe stretnutia. Postup si vybojoval Richard Csejtey, ktorý s Belgičanom Mathieuom Loicqom prehrával už 0:2 na sety, no duel dotiahol až do piateho setu. V ňom obaja súperi nepremenili niekoľko mečbalov, podarilo sa to až Csejteyovi. Tridsaťsedemročný päťnásobný paralympijský medailista vyhral piaty set 20:18, celý duel 3:2 a zahrá si vo vyraďovacej časti.

Súvisiace články