Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Veľmi dlhý skok Janky Velďákovej po náročnej ceste do Afriky
Zdielať na

Veľmi dlhý skok Janky Velďákovej po náročnej ceste do Afriky

Zdroj: sita - Jana Velďáková na HME

POTCHEFSTROOM / Na medzinárodných atletických pretekoch pod holým nebom v juhoafrickom Potchefstroome si výborne počínala slovenská reprezentantka Jana Velďáková (VŠC Dukla B. Bystrica), ktorá vyhrala súťaž v skoku do diaľky výkonom 661 cm.

Zverenka trénera Radoslava Dubovského dosiahla víťazný výkon v štvrtom pokuse. Jej séria: 638/+1,7 m/s - x - 646/+4,1 - 661/+1,5 - x - x. Boli to pre ňu 22. preteky v kariére, v ktorých s dovolenou podporou vetra do 2 m/s skočila aspoň 660 cm. Nikdy doteraz to však nedokázala už v marci. Tridsaťštyriročná dlhoročná opora slovenskej reprezentácie sa najbližšie predstaví na pretekoch už v utorok 15. marca, opäť v Potchefstroome.

Jana Velďáková je spolu so sestrou-trojskokankou Danou, nádejným trojskokanom Tomášom Veszelkom a trénerom Radoslavom Dubovským od 8. mája na sústredení v Juhoafrickej republike.

"S výkonom som nadmieru spokojná, nečakala som taký dlhý skok po náročnej ceste do Afriky. Ešte som cítila únavu,“ vravela Jana Velďáková. "Preteky som brala ako tréningový štart. Takto skoro som tak ďaleko ešte nikdy neskočila. Verím, že v utorok to dopadne ešte lepšie.“

Súvisiace články