Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Rusi prví v miešaných štafetách, striebro pre Slovensko!
Zdielať na

Rusi prví v miešaných štafetách, striebro pre Slovensko!

ŤUMEŇ / Slovenskí biatlonisti Paulína Fialková, Jana Gereková, Matej Kazár a Martin Otčenáš získali striebro v stredajších pretekoch miešaných štafiet na 2x6 km a 2x7,5 km na majstrovstvách Európy v ruskom Ťumeni.

Za víťazným domácim kvartetom Anastasia Zagorujková, Oľga Jakušovová, Matvej Jelisejev a Jevgenij Garaničev zaostali pri streleckej štatistike 0+5, najlepšej zo všetkých 16 družstiev, o jedinú desatinu sekundy, "zborná" mala na palebnej čiare bilanciu 1+9. Tretí s odstupom 1:04,1 min skončili Nóri Sigrid Bilstad Neraasenová, Bente Landheimová, Henrik L´Abée-Lund a Haavard Gutubö Bogetveit (0+12). Otčenáš ešte kilometer pred cieľom viedol o 0,7 sekundy, napokon však veľmi tesne neodolal náporu renomovaného súpera Garaničeva.

Slováci naplnili papierové predpoklady, že v "Perle Sibíri" - rodisku Anastasie Kuzminovej môžu práve v tejto disciplíne pomýšľať na výborný výsledok. Štvorica zo SR mala v aktuálnej sezóne na konte dovedna najviac individuálnych bodov vo Svetovom pohári zo štartujúcich štafiet, konkrétne 536, zrátal web Biatlon Info. Pravda ruský finišman Garaničev je na 8. priečke v priebežnom celkovom hodnotení jednotlivcov a Matvej Jelisejev vedie bodovanie IBU Cupu, na trati sa to prejavilo.

Paulína Fialková (0+2) odovzdala na druhej priečke o 6,4 sekundy za Nemkou Nadine Horchlerovou. Gerekovej (0+1) chýbala len desatinka na inú Nemku Karolin Horchlerovú, neskôr zlaté Rusko bolo vtedy štvrté o 58,9 s za Slovenskom a s mankom 2,7 na tretie Nórsko. Kazár (0+0) vyslal na trať Otčenáša (0+2) o 3,9 sekundy za Nemcami (tých potom "potopil" troma trestnými okruhmi Florian Graf) a s náskokom 38,3 pred Rusmi. Dráma vo finiši napokon priniesla radosť domácim.

Súvisiace články