Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Malý futbal na Slovensku expanduje skutočne rýchlo
Zdielať na

Malý futbal na Slovensku expanduje skutočne rýchlo

Zdroj: jojšport

BRATISLAVA / Od septembra v Bratislave pokračuje projekt s názvom UNI-LIGA svojim oficiálnym 1. ročníkom, ktorý sa tentoraz bude konať na Mladej garde v športovom areáli STU.

Organizátori majú za sebou úspešný začiatok projektu a vítali celkom 20 tímov v dvoch súťažiach v tzv. nultom ročníku 2014/2015, ktorý sa konal v Prievoze na tréningovej umelej ploche Slovana Bratislava.

,,Nultý ročník bol akýmsi sľubným začiatkom našich vízií a plánov do budúcnosti a myslím, že projekt sa uchytil. Pokračujeme na Mladej garde, pretože chceme hráčom dopriať čo najväčší komfort a pohodlie, čo znamená, že hráči majú k dispozícii najmodernejšie šatne, sprchy, jedno z najkvalitnejších umelých ihrísk v Bratislave, licencovaných rozhodcov a servis, ktorý stále rozvíjame.“ komentoval Robert Kmeťo, predseda a zároveň jeden z dvojice zakladateľov súťaže a tiež člen valnej hromady SZMF (Slovenský zväz malého futbalu).

Majster Uni-ligy Red Devils a víťaz základnej hracej časti 1.FC Pressburg, tiež reprezentovali súťaž na prestížnych Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v Košiciach len pred pár týždňami a spravili na svojich skúsených majstrovských kolegov z ostatných a starších líg veľký dojem. Red Devils celkový víťaz ligy skončil na celkovom 11. mieste z 28 zúčastnených tímov, po tom čo bol v osemfinále vyradený minuloročným obhajcom titulu Beponom z bratislavskej BLMF.



Liga pred sezónou plánuje rozširovať svoje rady o súťaž s počtom 12 tímom, čo je podľa organizátorov to najlepšie číslo pre vznik ďalšej subsúťaže.

,,Našim cieľom je poskytnúť priestor pre futbalistov a aj pre tých menej skúsených hráčov v závislosti od súťaži, v ktorej tím nastúpi. Znamená to, že v 1.Uni-liga dbáme na kvalitu a tým myslíme zaujímavé zápasy, v ktorých nastupujú zväčša tímy s cieľom byť najlepší. 2. Uni-liga je dostupnejšia širokej verejnosti, tým myslím, náročnosť súťaže, ktorá by mala byť menšia a cieľom je tým pádom sprístupniť malý futbal každému.“ , skonštatoval Robert Kmeťo.

Do súťaže Uni-liga je možné sa prihlasovať do 1.9.2015, formou vyplnenia prihlášky na stránke www.uni-liga.sk, kde nájdete kontakty na predsedov Roberta Kmeťa a Javera Gusejnova, ktorí radi odpovedia na vaše otázky. Najnovšie správy a novinky tiež nájdete na stránke oficiálneho fanpage na FB – uni-liga.sk.