Skoro jasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Sagan sa stal celkovým víťazom Okolo Kalifornie
Zdielať na

Sagan sa stal celkovým víťazom Okolo Kalifornie

LOS ANGELES / Slovenský cyklista sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Kalifornie. V záverečnej etape na 96,6 km z Los Angeles do Pasadeny získal 25-ročný Žilinčan cenné bonifikačné sekundy na rýchlostnej prémii i za 3. miesto v cieli a posunul sa v celkovom poradí pred doterajšieho lídra Juliana Alaphilippeho.

V konečnom účtovaní mal jazdec tímu Tinkoff-Saxo k dobru tri sekundy. Na 3. mieste skončil celkovo Sergio Henao z Kolumbie. Sagan dosiahol tretí triumf na veľkých etapových pretekoch v kariére, v roku 2011 vyhral Okolo Poľska a Okolo Sardínie. Slovák sa tešil v nedeľu dovedna zo 65. prvenstva v profesionálnom pelotóne.

Sagan predviedol aj v nedeľu výborný výkon a nadviazal na skvelé predstavenie v sobotňajšej horskej etape. Najskôr na rýchlostnej prémii stiahol náskok na Alaphilippeho po 2. mieste na jednu sekundu a potom v záverečnom finiši, ktorý vyhral Mark Cavendish, zašprintoval a v poslednej chvíli vybojoval 3. pozíciu i cenné štyri bonifikačné sekundy.

Konečné poradie Okolo Kalifornie:

1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 28:13:12 h, 2. Julian Alaphilippe (Fr.) Etixx - Quick-Step +3 s, 3. Sergio Luis Henao (Kol.) Sky +37, 4. Joseph Lloyd Dombrowski (USA) Cannondale-Garmin +1:14 min, 5. Robert Gesink (Hol.) LottoNL-Jumbo +1:15

Súvisiace články