Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Univerziáda na Slovensku, v Tatrách horí oheň
Zdielať na

Univerziáda na Slovensku, v Tatrách horí oheň

POPRAD / Šestnásť rokov - po takej dlhej dobe by sa mal na Štrbskom plese opäť rozhorieť univerziádny oheň. Po mnohých problémoch a kompletnej rekonštrukcii stožiara sa čakalo či sa to podari.

Pri skúške ohňa pomahal aj muž, ktorý bol v roku 1999 práve na tomto stožiari   revíznym technikom. Vsetko bolo zastaralé, rozvodné skrine, káble, namontoval sa plynomer a po 16 rokoch má tento stožiar platnú revíznu správu.

Sponzorský dar

Vieme, ako by to mohlo vyzerať. Oheň bude horieť od 6 hodiny ráno do 11 hodiny večer v silnej prevádzke, v noci by mal byť hlavne pre šetrenie stiahnutý na minimum. Postavený je na naozaj lákavom mieste, v pozadí s tatranskými štítmi aj s funkčným skokanským mostíkom.

Plameň by mal na plynomeri podľa odhadov natočiť  približne 10 tisíc eur, rokuje sa ale o tom, že by to mohol byť aj sponzorký dar.

Dvadsiatasiedma svetová zimná univerziáda sa uskutoční od 24. januára do 1. februára 2015 na Štrbskom Plese a v Osrblí. Ide o vysokoškolské medzinárodné športové podujatie, ktorého organizátorom je Medzinárodná federácia vysokoškolského športu (International Sports Federation – FISU).

Hostiteľskou krajinou tohto ročníka je okrem Slovenska aj španielska Granada. Na Štrbskom plese sa bude súťažiť v skokoch na lyžiach, v severskej kombinácii, v behu na lyžiach a v biatlone.

Súvisiace články