Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Potvrdené! Kuzminová ukončila sezónu, čaká druhé dieťa
Zdielať na

Potvrdené! Kuzminová ukončila sezónu, čaká druhé dieťa

BANSKÁ BYSTRICA / Úspešná biatlonistka a aktuálne už aj dvojnásobná slovenská Športovkyňa roka Anastasia Kuzminová je tehotná a bude mať druhé dieťa. To je aj dôvod, prečo predčasne ukončila sezónu.

Nepretekala. Kvôli tehotenstvu

V ročníku 2014/2015 ešte neabsolvovala žiadne preteky Svetového pohára. Po avizovanom vynechaní úvodného podujatia vo švédskom Östersunde neštartovala ani v rakúskom Hochfilzene a slovinskej Pokljuke, čo už nebolo v pláne.

"V novembri som absolvovala naplno posledné sústredenie. Ak by tehotenstvo prebiehalo tak, ako moje prvé, nastúpila by som aspoň na jedny preteky Svetového pohára. Zdravotný stav mi to však nedovoľuje, takže v tejto sezóne už, bohužiaľ, nenastúpim do pretekov Svetového pohára," uviedla na štvrtkovej tlačovej besede v Banskej Bystrici Anastasia Kuzminová, ktorá má už syna Jeliseja.

sita, Kuzminová na strelnici

sita

Najúspešnejšia olympionička

Členka VŠC Dukla Banská Bystrica na ZOH 2014 v Soči v rýchlostných pretekoch na 7,5 km ako vôbec prvá biatlonistka v histórii obhájila zlatú medailu z Vancouveru 2010.

S celkovým ziskom dvoch zlatých a jednej striebornej medaily je už najúspešnejšia žena v slovenskej olympijskej histórii. Pridala ešte 6. miesto v stíhacích pretekoch na 10 km a bola aj členka miešanej štafety na 5. mieste.

Vo Svetovom pohári 2013/14 absolvovala svoju doteraz najlepšiu sezónu - v celkovej klasifikácii obsadila 6. miesto, v konečnom poradí pretekov s hromadným štartom bola druhá. Dvakrát vyhrala preteky Svetového pohára.

Anastacia Kuzminová čaká druhého potomka, pozrite si reportáž:

Súvisiace články