Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vodáci sa opili, volejbalisti pobili kvôli babe
Zdielať na

Vodáci sa opili, volejbalisti pobili kvôli babe

BRATISLAVA / Škandál, ktorý sa prevalil okolo futbalovej reprezentácie do 21 rokov výrazne poškodil meno slovenského futbalu. Lenže nielen futbalisti majú na rováši poriadne prešľapy a problémy so správaním.

Informácie od anonymu, ktoré ako prvý priniesol denník Nový Čas tvrdia, že slovenskí reprezentanti do 21 rokov priviazali o stĺp SBS-kára, aby im nebránil pri ich vystrájaní.

Ďalej vraj opití močili do pohárov, rozbíjali dvere a využívali aj služby prostitútok. "Osemdesiat percent z toho je bohužiaľ pravda," povedal po prevalení škandálu prezident futbalového zväzu Ján Kováčik.

Futbaloví funkcionári ešte tresty nerozdali. Očakáva sa ale, že budú poriadne tvrdé. Zjemniť by ich teoreticky mohol pohľad do minulosti. Futbalisti do 21 rokov totiž nie sú prví a asi nebudú ani poslední.

VIAC ČÍTAJTE TU: Slovenská 21 v akcii. Litre alkoholu, výtržnosti a lacné ženy!

Opití slalomári

V máji 2014 v Spojených arabských emirátoch vyčíňali vodní slalomári. Šestica opitých slovenských reprezentantov do 23 rokov vo vodnom slalome sa mala vymočiť na posteľ ich kolegu a ešte zanechať po sebe aj výkaly vo vani.

Bitka pre dievča

V septembri tohto roku sa prevalil škandál v Trenčíne. V tamojšom volejbalovom centre olympijskej prípravy (COP Trenčín) dvojica slovenských reprezentantov mala zbiť spoluhráča kvôli dievčaťu tak, že skončil v nemocnici.

Všetky incidenty sa dejú aj napriek tomu, že práve šport má zabezpečiť prísun endorfínov a dobrej nálady. Treba ale rozlišovať medzi rekreačným a vrcholovým športom.

"Vrcholový šport je úkolový a za každú cenu ide o výhru. Sú pod veľkým stresom a keď je to dlhodobo, tak potom majú tendenciu občas odreagovať sa aj mimo ihriska," tvrdí športový psychológ Tomáš Gurský.

"Pokiaľ sa títo hráči presúvajú aj do iných klubov, tak kluby zisťujú aj jeho morálne a charakterové vlastnosti. Samozrejme môže to mať vplyv na jeho ďalší angažmán,"
hovorí futbalový tréner Vladimír Koník.

Súvisiace články

Najčítanejšie