Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Výhovorky alebo realita? Slovenskí športovci v Soči
Zdielať na

Výhovorky alebo realita? Slovenskí športovci v Soči

BRATISLAVA/SOČI / Účasť slovenských športovcov na olympiáde v Soči vyvoláva zmiešané reakcie. Na jednej strane sa tešíme z úspechu Nasti Kuzminovej, na druhej strane zisťujeme, v akom stave náš šport vlastne je. A svojimi vyjadreniami prekvapujú už aj samotní športovci. Tí kritizujú množstvo technických problémov. K problémom v Soči sa exkluzívne vyjadril šéftrenér našich sánkarov a hovorca Olympijského výboru.

Bobisti, sánkari aj Bajčičák

Zatiaľ čo sa Slovensko teší zo zlatej medaily Nasti Kuzminovej, niektorí naši reprezentanti prežívajú sklamanie a trápenie. Neposlúchajú ich sánky, boby ani lyže. "Rám je zo spodnej časti prasknutý. Ide o chybu materiálu," posťažoval sa pilot Slovenskej posádky bobov Milan Jagnešák.

Martin Bajčičák mal zase vo svojich úvodných pretekoch problémy s voskom. "Chcelo to klistrové mazanie a my sme zvolili variant tuhých voskov," uviedol bežec na lyžiach Martin Bajčičák. Sánkar Jozef Ninis skončil na 20. mieste. "Na nervy zahrala aj skutočnosť, že som vymenil sklznice," uviedol.

Bendík bol rád, že zjazd zišiel

Mladý zjazdár Martin Bendík sa postavil na takýto náročný pretek prvýkrát v živote. V mužskom zjazde skončil na 45. mieste. "Som rád, že som vôbec došiel do cieľa. Trať bola ako jedno veľké hokejové klzisko," uviedol po dojazde.

V momente sa do neho obuli všetci "tréneri" z radov verejnosti a tým odkázal len to, aby si to z tepla obývačky vyskúšali sami. Zastala sa ho aj slovenská tenistka Dominika Cibulková. VIAC TU.

"Nemyslím si, že by Bedník sklamal. Jednoducho tá trať bola extrémne náročná," uviedol hovorca slovenskej výpravy ĽUbomír Souček.

Šéftréner sánkarov: toto nie sú výhovorky

Na internete kolujú vyjadrenia,že sú to len výhovorky našich športovcov. "Toto nie sú výhovorky. My sa snažíme reprezentovať najlepšie ako vieme pri možnostiach aké máme.Všetko je to v katastrofálnom stave," uviedol šéftréner sánkarov Ľubomír Mick.

Ak to s financovaním slovenského športu pôjde takto ďalej, môže sa stať, že sa naši reprezentanti budú na ďalšej olympiáde pretekať na boboch či sánkach len na sídliskách. "Z tých peňazí,ktoré dostávame sa nedá existovať,nedá sa fungovať. Pokiaľ by sme mali iné peniaze na prípravu tie výsledky by boli stopercentne lepšie," dodáva Mick.

Každý sa zakrýva takou perinou, na akú má

K výkonom slovenských reprezentantov sa vyjadril aj tlačový atašé našej výpravy. Problémy boli podľa neho spôsobené počasím ale aj tým, že máme málo servismanov. "Bohatšie tímy majú inak zabezpečené tímy ako chudobnejšie. To je tak," dodal Souček.

Otázka teda znie, prečo keď sú také zlé podmienky športovci na olympiádu idú? "Celý rok maká ten športovec a chce ísť na vrcholové podujatie. Ide o to dnes zúčastniť sa. Je to prestíž každého športovca. Nemôžeme im to zakázať. Každý sa zakrýva takou perinou, na akú má," hovorí Ján Greksa.

A ani na Jamajke nie vždy svieti slnko a hrá reage. Celú sezónu sa borili s nedostatkom financií aj jamajskí bobisti. Kokosi na snehu sa po peripetiách ZOH v Soči nakoniec zúčastnia.

Jágr: nabudúce choď na ostro

Najsexi výhovorku mala česká biatlonistka Gabriela Soukalová, ktorá skončila štvrtá a na medailu nesiahla. "Možno ak som si neustále nemusela naprávať nohavičky, tak by to mohol byť o stotinu sekundy lepší čas," vyjadrila sa Soukalová.

Správa o neposlušných nohavičkách rozveselila aj legendárneho českého hokejistu Jaromíra Jágra. "Pokiaľ je to s tými nohavičkami pravda, tak nabudúce musíš ísť naostro a máme zlato," uviedol na svojom facebookovom profile Jágr. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články