Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Highlighty: Florbalisti po prehre s Estónskom prišli o priamy postup
Zdielať na

Highlighty: Florbalisti po prehre s Estónskom prišli o priamy postup

BRATISLAVA / Slovenskí florbaloví reprezentanti prehrali v dôležitom zápase kvalifikačného turnaja o postup na MS 2014 s Estónskom 1:6 a stratili šancu priamo postúpiť na svetový šampionát do Švédska.

Zverenci trénera Miroslava Ságu odohrajú posledný duel v bratislavskej HANT Arene v nedeľu s Belgickom (15.00 h) a v prípade zisku dvoch bodov budú čakať na možnosť postupu na majstrovstvá sveta z tretieho miesta v 2. kvalifikačnej skupine. Estónci postúpili na svetový šampionát spoločne so Švajčiarskom.

Kvalifikácia MS 2014 - 2. skupina:

Estónsko - Slovensko 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) 

Góly: 7. Pass (Maalt), 34. Woiduma (Markus), 39. Woiduma (Markus), 40. Woiduma, 43. Woiduma (Markus), 60. Talme (Salm) - 24. Gál. Rozhodovali: Gavlas, Mikula (obaja ČR), Vylúčení: 3:0, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 1358 divákov.

Zostava SR: Mészároš – Komačka, Hrín, Straka, Joščák, Bulko, Ondrášik – Pelegrin, Řezanina, Gál – Konečný, Petróci, Komínek – Novák, Matejka Galovič

Slováci prehrávali od 7. minúty, keď strelou spoza polovice ihriska zaskočil Pass brankára Mészároša. Úvodná tretina, v ktorej domáci nevyužili jednu presilovú hru, bola inak vyrovnaná. Slováci sa dlho nedokázali presadiť. Až v 24. minúte Halas vybojoval loptičku pre Gála, ktorý sa dostal do úniku a bekhendom vyrovnal na 1:1. O desať minút neskôr nevyužil gólovú šancu Halas a na druhej strane po prihrávke Markusa trestal Woiduma - 2:1. Estónci boli v ofenzívne kreatívnejší, čo potvrdil tretím gólom Woiduma a v 40. minúte ten istý hráč zavŕšil svoj hetrik - 4:1. Slováci sa ťažko presadzovali aj v záverečnej časti. Ich bezmocnosť dokumentovala presilová hra, ktorú nielenže nevyužili, ale po rýchlom brejku dokonca inkasovali. Autorom gólu bol opäť Woiduma, tretiu asistenciu si pripísal Markus. Slovákom sa napriek snahe už nepodarilo skorigovať výsledok, naopak posledné slovo mal Talme.

Miroslav Sága, tréner SR: "Na zápas sme nastupovali s cieľom vyhrať, pretože sme chceli splniť cieľ a postúpiť priamo z druhého miesta. Zápas bol v úvode taký opatrný, ale zaskočil nás gól z veľkej diaľky. V druhej časti hry sme nepremenili tutovku a hneď z brejku sme inkasovali. Nedarilo sa nám byť dlhšie na loptičke a takýto zápas sa s jedným gólom vyhrať nedá. V závere sme to stiahli na dve lajny, ale už sme s tým nič nedokázali urobiť. Sme sklamaní všetci vrátane hráčov. Teraz musíme, čo najlepšie zvládnuť zápas s Belgickom a čakať vzhľadom na skóre, či sa nám podarí postúpiť z tretieho miesta. Už to však nemáme len vo vlastných rukách."

Ďalší výsledok:

Belgicko - Srbsko 3:7 (1:2, 0:1, 2:4)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články