Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
HUSTE.tv: Florbalisti sa chcú druhýkrát dostať na MS
Zdielať na

HUSTE.tv: Florbalisti sa chcú druhýkrát dostať na MS

Zdroj: szfb.sk - Florbalisti Slovenska

BRATISLAVA / Slovenská reprezentácia mužov vo florbale sa pokúsi druhýkrát v histórii postúpiť na majstrovstvá sveta, ktoré budú tento rok v decembri vo Švédsku.

Kvalifikačný turnaj odohrajú zverenci Miroslava Ságu v bratislavskej Hant aréne od 29. januára do 2. februára. Ich súpermi v kvalifikačnej skupine Eur2 budú Srbi, Švajčiari, Estónci a Belgičania. Na svetový šampionát do Göteborgu si zaistia postup dva najlepšie tímy zo skupiny, šancu má aj tretie, ktoré bude čakať na výsledky ďalších troch kvalifikačných podujatí.

Tréner Miroslav Sága nominoval na kvalifikáciu dvadsať hráčov. "Čaká nás náročná kvalifikácia a veľmi ťažký turnaj so štyrmi zápasmi. S realizačným tímom sme sa snažili pripraviť chlapcov, aby dokázali zodpovedne a úspešne reprezentovať a naplniť naše ciele. Chceme byť v každom zápase úspešní. Cieľ je jasný, ale účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku je ešte veľmi ďaleko. Chlapci sú pripravení a urobíme všetko pre úspech," povedal tréner Miroslav Sága.

Najkvalitnejší káder bude Švajčiarsko

To na posledných majstrovstvách sveta v domácom prostredí získalo bronzové medaily. Slováci by sa mali pobiť o druhú postupovú priečku s Estóncami. Dôležitý duel ich čaká 1. februára. "Pred nami sú silní súperi, chceme ísť od zápasu k zápasu a bojovať. Verím, že v Hant aréne vytvoria fanúšikovia hráčom domáce prostredie a pomôžu im. Dúfam, že odoláme aj psychickému tlaku, keďže budeme pod drobnohľadom verejnosti," uviedol Miroslav Sága.

Kapitánom tímu bude hráč FbO Florko Košice Martin Petróci. "Sme pripravení odovzdať maximum a skončiť kvalifikáciu úspešne. Máme jediný cieľ - dostať sa do Švédska," uviedol Petróci.

Vstupenky na kvalifikačný turnaj stoja v predpredaji 4 eurá na jeden deň a dajú sa kúpiť prostredníctvom internetovej siete Predpredaj.sk. Držitelia kariet ZŤP a deti do 140 cm majú vstup zdarma. "Zatiaľ máme predaných 400 až 500 lístkov, ale záujem o turnaj je a mnohí určite prídu na poslednú chvíľu pred zápasom," doplnil prezident Slovenského zväzu florbalu Daniel Granec.

Nominácia florbalovej reprezentácie mužov na kvalifikáciu o postup na MS 2014:

Brankári: Gabriel Mészáros (ŠK 1. FBC Trenčín), Dominik Turek (ATU Košice)
Hráči do poľa: Marek Bulko, Norbert Ondrášik, Branislav Straka, Roman Zeliezka (všetci ŠK 1. FBC Trenčín), Ladislav Gál, Patrik Pelegrín, Jozef Halás (všetci ATU Košice), Marián Galovič, Michal Hrín, Matej Novák (všetci FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina), Jakub Konečný, Martin Petróci, Marián Zemen (všetci FbO Florko Košice), Ján Komínek (FBC Mikuláš Prešov), Juraj Matejka (ŠK Victory Stars Nová Dubnica), Václav Komačka (FBC Ostrava, ČR), Lukáš Řezanina (1. SC WOOW Vítkovice, ČR), Martin Joščák (FBC Predator Sabinov).

Program kvalifikácie o postup na MS vo florbale v Bratislave:

Streda 29. januára: Švajčiarsko - Belgicko (16.00), Srbsko - Slovensko (19.00)
Štvrtok 30. januára: Estónsko - Srbsko (16.00), Slovensko - Švajčiarsko (19.00)
Piatok 31. januára: Belgicko - Estónsko (16.00), Srbsko - Švajčiarsko (19.00)
Sobota 1. februára: Belgicko - Srbsko (15.00), Estónsko - Slovensko (18.00)
Nedeľa 2. februára: Švajčiarsko - Estónsko (12.00), Slovensko - Belgicko (15.00)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články