Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Highlighty: Favorizovaní Helvéti vyškolili florbalistov Slovenska
Zdielať na

Highlighty: Favorizovaní Helvéti vyškolili florbalistov Slovenska

Zdroj: flickr

BRATISLAVA / Slovenská florbalová reprezentácia prehrala vo štvrtkovom stretnutí kvalifikácie o postup na decembrové majstrovstvá sveta do Švédska s favorizovaným Švajčiarskom vysoko 2:10.

Slováci proti jednému z najlepších svetových tímov v bratislavskej Hant Arene herne nesklamali, ale kvalita bola na florbalkách súpera. Súboj sledovalo 1027 divákov, čo je jedna z najvyšších návštev na florbale na Slovensku.
Zverenci Miroslava Ságu sa v úvode súboja obhajcov bronzu a najväčších favoritov bratislavského turnaja nezľakli a v 4. min otvoril skóre Martin Joščák. Postupne sa však začala prejavovať kvalita hráčov helvétskeho kríža, ktorí boli kombinačnejší, rýchlejší a lepšie si dokázali pokrývať loptu. Švajčiari dali desať gólov po sebe a Slováci ohrozovali ich bránku len výnimočne. Za stavu 1:10 pridal v 54. min druhý gól domácich z veľkej vzdialenosti Marek Bulko.

Slovensko po dni voľna nastúpi v sobotu 1. februára o 18.00 h na dôležitý zápas o postup proti Estónsku, s ktorým by malo bojovať o druhú postupovú priečku na šampionát do švédskeho Göteborgu. Turnaj zakončí domáca reprezentácia v nedeľu súbojom s outsiderom z Belgicka.

"Švajčiari sú jednoznačným favoritom tohto turnaja, tretí tím z posledného šampionátu. Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. Išli sme do súboja s defenzívnou taktikou a bojovnosťou. Stál nás veľa síl. Ukázal sa rozdiel medzi slovenským a švajčiarskym florbalom. V stretnutí boli fázy, keď sme nestačili, čiastočne to zapríčinila i strata koncentrácie a únava. Urobili sme však maximum pre prijateľný výsledok. Mrzia ma tri, štyri góly, ktoré sme nemuseli dostať. Rozhodujúca bude pre nás sobota, verím, že sa dáme fyzicky do poriadku, oddýchneme si a nastúpime plní odhodlania," povedal tréner slovenskej reprezentácie Miroslav Sága.

Výsledky štvrtkových stretnutí kvalifikácie o postup na florbalové majstrovstvá sveta 2014 do Švédska:

Skupina Eur2 (Bratislava):

Slovensko - Švajčiarsko 2:10 (1:3, 0:4, 1:3)

Góly: 4. Joščák (Konečný), 54. Bulko - 8. Hofbauer (Maurer), 12. Riedi (Scalvinoni), 19. Antener (Kuchen), 21. Maurer (Hofbauer), 24. Schmocker (Riedi), 28. Scalvinoni (Hofbauer), 36. Gerber (Engel), 48. Berry (Gerber), 48. Maurer (Antener), 53. Mendelin (Riedi)

Estónsko - Srbsko 7:2 (1:1, 3:1, 3:0)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články