Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Richard Varga (24): Medaila z OH 2016 by mohla byť reálna!
Zdielať na

Richard Varga (24): Medaila z OH 2016 by mohla byť reálna!

Zdroj: sita, Richard Varga

BRATISLAVA / Najúspešnejší slovenský triatlonista ostatných rokov Richard Varga si trúfa na olympijských hrách v roku 2016 v Riu de Janeiro vylepšiť umiestnenie z Londýna 2012, kde obsadil 22. priečku.

"Po celý život som dúfal, že sa raz dostanem na olympiádu. Napokon sa mi to podarilo vlani. Postupne si však dávam vyššie ciele," povedal Richard Varga.

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan sa stal členom elitnej spoločnosti slovenských športovcov v rámci športovo-marketingového projektu Team Slovakia, ktorého členmi sú aj vodní slalomári Peter a Pavol Hochschornerovci a Michal Martikán, hokejový reprezentant Marián Gáborík, duo tenistov Daniela Hantuchová - Dominik Hrbatý a biatlonistka Anastasia Kuzminová. "Som veľmi hrdý a poctený, že môžem byť jedným z členov Team-u Slovakia. Každý jeden zo športovcov, ktorí sú jeho súčasťou, je mojím veľkým vzorom," uviedol Richard Varga. "Konečne môžem robiť to, o čom som sníval - profesionálne športovať. Nebude ma už limitovať nedostatok financií či času. Pri takýchto podmienkach by medaila z olympijských hier 2016 v brazílskom Riu de Janeiro mohla byť reálna," povedal slovenský reprezentant. "Rozhodli sme sa podporiť Richarda Vargu, u ktorého vidíme obrovský potenciál. Do tímu sme tiež prijali 16-ročného kanoistu Jakuba Grigara, ktorý je juniorským majstrom sveta i Európy. Budeme sa snažiť im vytvoriť čo najlepšie podmienky na trénovanie," povedal zakladateľ Team-u Slovakia Richard Galovič.

Richard Varga si po siedmom mieste na pretekoch osemdielneho seriálu majstrovstiev sveta v triatlone v Štokholme stanovil ako cieľ priblížiť sa k výsledku zo Švédska na budúcotýždňovom záverečnom podujatí svetového šampionátu v Londýne. "V Londýne by som veľmi rád zopakoval umiestnenie z pretekov v Štokholme. Tréning s mojím kondičným trénerom Kristiánom Cupákom a britskými reprezentantmi, bratmi Brownleeovcami, ma posúva dopredu. Pomaly sa mi otvárajú dvere a každý polrok zvyšujem svoje ciele," vyhlásil Varga, ktorý objasnil, ako by mala vyzerať jeho príprava počas zimných mesiacov. "V zime chcem čo najviac trénovať, optimalizovať prípravu, posunúť sa v behu. Rovnako by som si chcel udržiavať výkonnosť v rámci plaveckej a cyklistickej časti," uzavrel Varga, ktorému patrí v priebežnom hodnotení seriálu MS štrnásta priečka.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články