Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Svetovú atletiku straší škandál! Campbellová-Brownová dopovala
Zdielať na

Svetovú atletiku straší škandál! Campbellová-Brownová dopovala

KINGSTON / Svetovú atletiku straší ďalší dopingový škandál. Jamajská šprintérka Veronika Campbellová- Brownová mala na májovom mítingu v Kingstone pozitívny nález, ktorý ju s najväčšou pravdepodobnosťou pripraví o štart na augustovom svetovom šampionáte v Moskve.

Maskovala doping?

Vynikajúca dvojstovkárka, trojnásobná olympíjska medailista Veronica Campbellová-Brownová, ktorá je s osobným rekordom na 100 metrov - 10,76  sekundy ôsmou najrýchlejšou ženou histórie, neprešla  testom na zakázané  diuretiká. Látka s názvom Lasix síce nemá na organizmus povzbudzujúce  účinky, ale môže slúžiť na "maskovanie" nedovolených podporných prostriedkov . Podľa denníka The Gleaner dopingový nález už potvrdila aj analýza B-vzorky. Aj preto sa atletická  hriešnica odlásila z mítingu v Edmontone, kde mala štartovať 29. júna.  

Už tretí prehrešok Jamajčanov v krátkom čase!

Veronica Campbellová-Brownová, ktorá pod piatimi kruhmi získala až sedem medailí a na svetových šampionátoch ďalších deväť - je najúspešnejšou jamajskou športovkyňou všetkých čias. Teraz jej ale hrozí, dvojročný zákaz činnosti! Niet pochýb o tom, že jej popularita prudko klesne. Jej dopingový prípad je v jamajskej atletike už tretím v krátkom čase.

Bežkyňa na 400 metrov Dominique Blakeová, ktorá zhrešila opakovane, navyše pred vyšetrovateľmi klamala a urážala antidopingových komisárov, dostala šesťročný dištanc. Jamajského šampióna na 800 metrov Ricarda Cunninghama  postihol  "iba" deväťmesačný trest.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA