Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prejsť Tour de France na kolobežke? Česi už trénujú
Zdielať na

Prejsť Tour de France na kolobežke? Česi už trénujú

PRAHA / Myšlienka, ktorá sa zrodila skôr z recesie pri pive, dá možno základ novému športovému odvetviu. Za riekou Moravou je každopádne v plnom prúde tvrdá príprava na slávnu Tour de France. Akurát, že nie na bicykloch, ale na kolobežkách!

Kolobežky sú špeciálne upravené

Väčšine z vás sa pravdepodobne v mysli vybaví klasická kolobežka s malými kolieskami a v takom prípade je zdolanie najťažších cyklistických pretekov na svete nepredstaviteľné. Kolobežky tímu, v ktorom sú štyria Česi, jeden Fín a jeden Holanďan, sú však špeciálne upravené.

Ale aj na týchto kolobežkách, to bude riadna zaberačka. Preto v týchto dňoch všetci tvrdo trénujú na Šumave. Tour de France napíše tento rok už svoj jubilejný stý diel a odvážni kolobežkári chcú absolvovať celú trať prestížnych pretekov, ktorá dohromady meria 3 500 kilometrov.

Ľudia sa na nás otáčajú

Samozrejme, štartovať nebudú spoločne s cyklistami, ale na jednotlivé etapy sa vydajú vždy deň predtým, než pelotón slávnej Tour. Netreba pochybovať o tom, že vzbudia záujem. "Sme výnimoční, keď nás ľudia vidia na cestách, otáčajú sa," hovorí člen tímu Kick France 2013 Václav Lička.

Okrem toho, že členovia tímu budú propagátormi mladého a malého športu, projekt s názvom "Kick Your Life, Kick France 2013" má aj charitatívnu rovinu. Jeho organizátori chcú pomôcť nakopnúť život niektorým, ktorí v ňom zatiaľ nemali toľko šťastia. Tour de France štartuje o 44 dní a okrem hviezd cyklistického športu tam hádam urobia malú dieru do sveta aj kolobežkári.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články