Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vladimir Kličko po 60. víťazstve naďalej majstrom sveta
Zdielať na

Vladimir Kličko po 60. víťazstve naďalej majstrom sveta

Zdroj: sita - Vladimír Kličko

MANNHEIM / Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil štyri tituly svetového šampióna v superťažkej hmotnostnej kategórii organizácií IBF, IBO, WBA a WBO.

V sobotu v nemeckom Mannheime uštedril vyzývateľovi Francescovi Pianetovi z Talianska k.o. v 6. kole, dosiahol svoje 60. víťazstvo v profesionálnom ringu. Kličko potvrdil úlohu favorita. Duel bral predovšetkým ako prípravu na augustový súboj v Moskve proti ruskému boxerovi Alexandrovi Povetkinovi, za ktorý inkasuje najvyšší honorár v kariére 17,5 milióna dolárov.

Kličko svojho bývalého tréningového partnera Pianetu od úvodu nešetril a mal veľkú prevahu. Sústavne hľadal spôsob, ako prelomiť súperov ochranný kryt. Prvýkrát poslal Taliana k zemi vo štvrtom kole. "Francesco je veľký bojovník a dnes to potvrdil. Nebol to ľahký duel, rozdával tvrdé rany. Našťastie ma príliš netriafal. Myslím si, že má pred sebou budúcnosť," tvrdil Vladimir Kličko.

Dvadsaťosemročný taliansky pästiar s nemeckým bydliskom Pianeta vo svojej profesionálnej kariére prehral vôbec prvý duel, na konte má 28 víťazstiev (15 k.o.) a jednu remízu. Rodákovi z Cosenzy začiatkom roka 2010 diagnostikovali rakovinu semenníkov. Krátko nato podstúpil operáciu, do ringu sa vrátil ešte v decembri toho istého roku a zdolal knokautom v prvom kole Američana Mika Middletona. Pre Pianetu bol duel s 36-ročným Kličkom ôsmym meraním síl od prekonania zákernej choroby. Vlani dosiahol pästiar s prezývkou "Talianske eso" cenné triumfy nad bývalým majstrom sveta Oliverom McCallom z USA a niekdajším vyzývateľom Francoisom Bothom z JAR. "Som sklamaný. Nemal som svoj deň a na šampióna to nestačilo. Celá tvrdá príprava vyšla nazmar," smútil Pianeta.

Vladimir je mladší z bratskej boxerskej dvojice Kličkovcov. Rodák z kazašského Semipalatinska, kde jeho otec slúžil ako vojak, bol úspešný aj v amatérskom ringu, na olympijských hrách v Atlante 1996 získal zlato nad 105 kg. Kličkovci momentálne vlastnia všetky hlavné majstrovské opasky, Vitalij je šampiónom organizácie WBC.

Súvisiace články