Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Liptovskom Hrádku sa bude hrať konské pólo!
Zdielať na

V Liptovskom Hrádku sa bude hrať konské pólo!

Príjemná spoločnosť, nádherné prostredie a kone. Šport, ktorý bol už od nepamäti spojený s gentlemanmi a noblesou. Také je konské pólo, ktoré je čoraz populárnejšie aj u nás. Dôkazom toho je i ďalší turnaj, ktorý sa uskutoční už počas prvého februárového víkendu.

Sajfa už má s týmto športom skúsenosť

Atraktívny, energický a krásny. Takýto je šport, ktorým si čas krátili najmä panovníci na kráľovských dvoroch. Dnes patrí konské pólo medzi svetovo uznavanu disciplínu. Je veľkým lákadlom nielen pre samotných hráčov, ale i divákov. "Je to naozaj šport, ktorý je divácky, aj herne veľmi zaujímavý," hovorí organizátor podujatia Peter Godanyi.

Je to veľmi rýchly a kontaktný šport. Vyžaduje kondíciu nielen koňa, ale i hráča. Skúsenosti s konským pólom ma aj Sajfa. "Bol som párkrát na koni sedieť, aj som párkrát trafil tú loptičku," tvrdí moderátor Matej "Sajfa" Cifra.

Kráľovská hra - kráľovské podmienky

Tohoročný turnaj sa uskutoční v krásnom prostredí V Liptovskom Hrádku, kde bude atmosféru ešte viac skrášľovať starý hrad. "Hrad bude poskytnutý ako zázemie pre hráčov a pre atrakcie," poznamenáva Dagmar Machová, majiteľka Grand Castle.  Diváci si teda prídu na svoje! "Budú tam rôzne sprievodné atrakcie - jarmok, lacné jedlo a veľa pitia," dodáva organizátor podujatia Peter Godanyi.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články