Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Peter Sagan si to namieril do USA. Láka ho lepšie počasie
Zdielať na

Peter Sagan si to namieril do USA. Láka ho lepšie počasie

Slovenský cyklista Peter Sagan v stredu nabral smer viedenské letisko. Odtiaľ odletel na úvod novej sezóny do USA, kde sa bude pripravovať. Podľa jeho slov, práve tam je lepšie počasie na prípravu.

V USA je lepšie počasie na prípravu

"Po novom roku už odchádzam do Ameriky na sústredenie, lebo počasie je oveľa lepšie tam a potom 12. januára máme prezentáciu tímu v Los Angeles," uviedol Sagan.

Sagan bude mať s obhajobou úspechov z minulej sezóny roboty ako na kostole. V roku 2012 vyhral spolu 16 profi etáp. Viac ako Mark Cavendish či Tom Boonen. Zahviezdil najmä na pretekoch okolo Kalifornie, kde dvíhal ruky nad hlavu v cieľovej páske päťkrát.

Tour de France bonbónikom na torte

Najsladším bonbónikom bola slávna Tour de France. Na najťažších pretekoch sveta vyhral tri etapy a vyjazdil historicky pre Slovensko zelený dres. "Sezóna 2012 mi vyšla nad očakávanie. Nedarilo sa mi síce na olympijských hrách a majstrovstvách sveta, na ktorých som chcel dosiahnuť lepší výsledok, ale získal som zelený dres víťaza bodovacej súťaže na Tour de France, na ktorej som vyhral tri etapy. V mojom veku to doteraz dokázal okrem mňa len jeden pretekár. Pozerám sa na to, čo sa mi podarilo. V tomto roku som mal veľa pozitívnych momentov,“ uviedol Peter Sagan.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

SITA

Súvisiace články