Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Bergerová sa vrátila na víťaznú vlnu, Kuzminová trinásta
Zdielať na

Bergerová sa vrátila na víťaznú vlnu, Kuzminová trinásta

Zdroj: sita, Tora Berger

Nórska biatlonistka Tora Bergerová suverénnym spôsobom zvíťazila v nedeľňajších pretekoch na 12,5 km s hromadným štartom, ktorými sa v slovinskej Pokljuke skončilo 3. kolo Svetového pohára 2012/13.

Druhá prišla do cieľa Nemka Miriam Gössnerová, bronz si odváža Češka Gabriela Soukalová. Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová finišovala na 13. pozícii, Janku Gerekovú klasifikovali na 27. mieste.

Tridsaťjedenročná Bergerová sa po zlatom hetriku v úvodnom kole SP vo švédskom Östersunde akoby iba hľadala. Našla sa práve v záverečných pretekoch roka 2012. Po tretej bezchybne zvládnutej streleckej položke sa dostala na čelo 30-členného štartového poľa a potvrdila svoju kvalitu. Kým jej súperky zbierali jeden trestný okruh za druhým, ona si bezpečne išla za svojím jubilejným dvadsiatym prvenstvom v kariére, štvrtým v aktuálnej sezóne. Upevnila si tým svoje postavenie líderky celkovej klasifikácie bojov o krištáľový glóbus. Gössnerová za ňou zaostala o 35,5 sekundy, bronzová Soukalová bola o vyše minútu pomalšia.

Slovenkám sa preteky nevydarili celkom podľa predstáv. V hustej hmle, v ktorej boli podmienky na strelnici na hranici regulárnosti, si Kuzminová predĺžila trať o sedem a Gereková dokonca o osem trestných okruhov. O trinástej priečke Kuzminovej rozhodla až cieľová fotografia. Slovenská reprezentantka bola o niekoľko centimetrov pred Fínkou Kaisou Mäkäräinenovou, ktorá si rovnako trať predĺžila o 7 okruhov - na druhej položke v ľahu netrafila ani jeden z terčíkov. Gereková zaostala za víťazkou takmer o 4 minúty.

Výsledky - preteky žien na 12,5 km s hromadným štartom:

1. Tora Bergerová (Nór.) 35:53,8 min (2 trestné okruhy), 2. Miriam Gössnerová (Nem.) +35,5 (4), 3. Gabriela Soukalová (ČR) +1:02,1 (2), 4. Oľga Zajcevová (Rus.) +1:20,3 (3), 5. Jekaterina Jurlovová (Rus.) +1:23,4 (2), 6. Teja Gregorinová (Slovin.) +1:32,5 (4),... 13. Anastasia Kuzminová +2:16,8 (7), 27. Janka Gereková (obe SR) +3:55,2 (8)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články