Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Biatlonisti vyrovnali svoje štafetové výsledkové maximum
Zdielať na

Biatlonisti vyrovnali svoje štafetové výsledkové maximum

Zdroj: TASR

Slovenská mužská štafeta biatlonistov v zostave Pavol Hurajt, Matej Kazár, Tomáš Hasilla a Miroslav Matiaško obsadila na pretekoch Svetového pohára v rakúskom Hochfilzene siedme miesto.

Je to vyrovnanie ich historického maxima, ktoré dosiahli v sezóne 2008/09 v nemeckom Oberhofe. Vtedy rovnako štafetu rozbiehal Pavol Hurajt, na druhom úseku bol starší z bratov Matiaškovcov Marek, ktorý už medzitým ukončil svoju kariéru, tretí úsek patril Dušanovi Šimočkovi a finišmanom bol Matej Kazár. Slováci vtedy dobehli na 8. pozícii, ale dodatočne diskvalifikovali pôvodne striebornú ruskú štafetu, v ktorej bol dopingový hriešnik Dmitrij Jarošenko, a tak sa výsledky menili.

Je to super,“ neskrýval radosť vedúci slovenského reprezentačného družstva Milan Gašperčík. „Sľúbil som chlapcom, že ak obstoja, pôjdu na Vianoce domov,“ so smiechom narážal na skutočnosť, že reprezentačný tím je už druhý mesiac nepretržite na cestách.

Základ svojho úspechu položili na strelnici

Paľo Hurajt to výborne rozbehol, skvelý výkon potom podal Maťo Kazár na druhom úseku, keď nepotreboval vôbec dobíjať. Tomáš Hasilla sa síce trochu pohral s našimi nervami na stojke, kde spotreboval všetky tri rezervné náboje, ale dôležité bolo, že sa vyhol trestnému okruhu. Miroslav Matiaško potvrdil, že strieľať aj behať vie, s jedným dobíjaním to už úspešne dotiahol do konca,“ skomentoval preteky šéf slovenského tímu.

Preteky biatlonových štafiet sú vždy dramatické až do konca. Kto chce byť úspešný, musí zvládnuť nielen beh, ale aj streľbu a taktiku. „Štafety nie sú o jednotlivcoch, ale o kolektíve, pochvalu si dnes zaslúžia všetci štyria. Každý zabojoval na hranici svojich schopností. Sme veľmi spokojní a šťastní,“ uzavrel Milan Gašperčík.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články