Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muhammad Ali (70) je kráľom boxu. Je to oficiálne
Zdielať na

Muhammad Ali (70) je kráľom boxu. Je to oficiálne

Kráľ boxu. Týmto cenným titulom už niekoľko desaťročí široká verejnosť označuje najznámejšieho protagonistu tohto tvrdého športu, ktorý pre jeho popularitu urobil bezpochyby najviac, Muhammada Aliho. Od teraz sa ním však môže pýšiť už aj oficiálne.

Aj športovec storočia

70-ročnému majstrovi sveta v ťažkej váhe, ktorý však už dlhé roky trpí Parkinsonovou chorobou, sa dostalo tej cti, že ho jedna zo štyroch najváženejších medzinárodných boxerských organizácií - konkrétne WBC zvolila za Kráľa boxu.

A to absolútne zaslúžene. Už na prelome tisícročí ho populárny časopis Sportsman Illustrated vyhlásil dokonca športovcom storočia. Najväčšieho teda the greatest - ako zvykli legendárneho Aliho prezývať komentátori súbojov 60-tych až 70-tych rokov, z ktorých až 37 vyhral KO, už tradične sprevádzala jeho manželka Lonnie.

Kličko mu nasadil korunu

Poklonu mu na slávnostnú ceremóniu prišiel zložiť aj jeden z bratskej dvojice najlepších boxerov súčasnosti, držiteľ opasku svetového šampióna práve organizácie WBC, Vitalij Kličko, ktorý mu nasadil aj kráľovskú korunu.
Okrem neho prišla na slávnosť spolu neuveriteľná stovka najslávnejších boxerov - súčasných ale aj bývalých svetových šampiónov vrátane 6-násobného majstra sveta Mexičana Julia Cesara Chavéza.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články