Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zrážka s autom. Cyklista Wiggins leží v nemocnici
Zdielať na

Zrážka s autom. Cyklista Wiggins leží v nemocnici

Úradujúceho víťaza Tour de France a olympijského šampióna v časovke Bradleyho Wigginsa zrazilo pri jazde na bicykli auto a previezli ho do nemocnice so zraneniami, ktoré neohrozujú jeho život. K nehode prišlo v stredu podvečer neďaleko domu jeho rodiny v Ecclestone v Lancashire na severozápade Anglicka.

Zrazila ho žena

Motorové vozidlo pravdepodobne vychádzalo na cestu z čerpacej stanice, keď vrazilo do Wigginsa a zhodilo ho z bicykla. Žena, ktorá sedela za volantom auta, sa nezranila. "Cyklista sa stal účastníkom kolízie s bielym Vauxhall Astra. Tridsaťdvaročného miestneho obyvateľa previezli sanitkou do nemocnice so zraneniami nepredstavujúcimi ohrozenie života. Oznámili sme to jeho rodine," uvádza policajná správa.

Identitu cyklistu potvrdil tím Sky, za ktorý Wiggins jazdí: "Bradley Wiggins sa pri jazde na bicykli zaplietol do dopravnej nehody. V nemocnici si ho nechali na pozorovanie, neutrpel žiadne vážne zranenia a rýchlo by sa mal uzdraviť. Budeme informovať o vývoji celej záležitosti."

Zlomené rebrá?

Svedkyňa nehody Yasmin Smithová, ktorá obeti prišla na pomoc, pre Lancashire Evening Post povedala: "Kým som sa k nemu dostala, posunul sa na bezpečnejšie miesto, ale stále sedel na zemi a mal bolesti. Myslel si, že má zlomené rebrá." Wiggins sa tento rok stal prvým Britom v dejinách, ktorý vyhral najslávnejšie cyklistické preteky na svete Tour de France. Wiggins sa stal aj držiteľom ocenenia pre najlepšieho svetového cyklistu roka 2012 Vélo d´Or.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články