Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slováci zoskočili nad Mount Everestom. Padol svetový rekord
Zdielať na

Slováci zoskočili nad Mount Everestom. Padol svetový rekord

Rozhodli sa zoskočiť nad Mount Everestom a podarilo sa. Hovorím o troch Slovákoch, ktorí o tomto dobrodružstve snívali roky. Zoskok z týchto miest doposiaľ absolvovalo len pár desiatok ľudí z celého sveta. Spomedzi parašutistov v rámci strednej Európy boli naši chlapi dokonca prví. Ani jeden z odvážlivcov však netušil, že sa im dokonca podarí prekonať svetový rekord!

Jeden, dva, tri, skok...

O potešení a rešpekte hovorili dobrodruhovia tesne pred odchodom za ich snom. Dnes už svoje pocity dokážu slovami len ťažko opísať. Z vrtuľníka nad vrcholom Mount Everestu sa im totiž skutočne podarilo zoskočiť.

"To je úžasné a sme veľmi šťastní a spokojní. Je to silný emočný zážitok, človek to stále spracováva, sme veľmi vyčerpaní. Mám pocit, že tie hlavné emócie prídu neskôr," povedal parašutista Robert Sachs.

Zlomili svetový rekord

To však ešte nie je všetko. Ani jeden z troch parašutistov netušil, že sa im podarí prekonať svetový rekord, a to pri pristávaní na najvyššie položené miesto pre pristávanie na svete.

"My sme v prvom rade spokojní, že to dopadlo dobre, výlet sa podaril, sme zdraví, vrátime sa v utorok za rodinami," skonštatoval  Sachs

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články