Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ivan Uchov (26) skákal spitý na mol. A teraz vyhral olympiádu!
Zdielať na

Ivan Uchov (26) skákal spitý na mol. A teraz vyhral olympiádu!

Vo finále atletických disciplín na olympijských hrách v Londýne sa zrodilo hneď niekoľko prekvapení. V skoku do výšky triumfoval Rus Ivan Uchov, ktorého opilecký trapas spred štyroch rokov sa stal hitom internetu! Miesto skoku do výšky si totiž "ustlal" rovno pod latkou...

Tri bronzové medaily

Vo výškarskom sektore na štadióne v Londýne "vybuchol" nielen obhajca olympijského zlata z Pekingu - Rus Andrej Siľnov, ale aj svetový šampión Američan Jesse Williams. Organizátori zase museli miesto troch odovzdať až 5 medailí. Bronz totiž získali hneď traja muži - Katarčan Essa Baršim, Kanaďan Derek Drouin a na radosť domácich fanúšikov aj Brit Robert Grabarz.

Striebro si nečakane vybojoval Američan Erik Kynard, nuž a zo zlata sa prekvapivo tešil práve Rus Ivan Uchov, ktorý ako jediný zdolal latku vo výške 238 centimetrov.

Ustlal si pod latkou

Olympijským víťazom sa tak stal muž, ktorý v roku 2008 vyrobil poriadny škandál. Po hádke a rozchode s milenkou sa Uchov tak opil, že na mítingu v švajčiarskej Lausanne nedokázal poriadne stáť na nohách. Nedokázal sa bez pomoci pripraviť na skok a samotný skok bolo jedno veľké a komické fiasko. Pricupital k latke a ľahol si bez výskoku rovno na žinenku.

"Je nepopierateľné, že Ivan bol opitý. Ale pohádal sa s priateľkou tesne pred štartom, je zničený... No ľutuje to všetko. Je ale mladý a mala by to byť pre neho dobrá lekcia pre budúcnosť," komentoval vtedy počínanie Uchova jeho manažér.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články