Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zuzana Štefečeková (28). Toto bola moja cesta k striebru
Zdielať na

Zuzana Štefečeková (28). Toto bola moja cesta k striebru

Doba bronzová sa skončila. Vďaka Zuzane Štefečekovej v trape. V Londýne sa tak oslavovalo až do rána. Pripomeňme ešte, že Zuzana vo veľmi dramatickom finále minula celkovo päť terčov a po poslednom výstrele putovala do ešte dramatickejšieho k.o. rozstrelu.

Žeby osudové číslo izby?

33 B. Zapamätajte si toto číslo, je to totiž číslo izby slovenských šampiónok. Po bronze Bartekovej tam teraz visí i strieborná medaila nitrianskej rodáčky Zuzany Štefečkovej.

Ako prvá zablahoželala Zuzane rodina. "Bol to infarktový boj, vo finále to dokonca vyzeralo i na napomenutie rozhodcov," tvrdí nová medailistka. Samotný rozstrel ale zvládla Štefečková bravúrne.

Prišiel aj prípitok zo špeciálnej rady šampanského. V Slovenskom dome stále veria, že to nebude posledná oslava a olympionici sadu troch bronzových a jednej striebornej ešte rozšíria.

Všetko pre úspech...

Nezaskočili ju ani zmeny počasia počas súťaže. Vystriedalo sa azda všetko, čo počasie vie a môže pripraviť - od žiariaceho slnka až po prehánky intenzitou sa blížiace k lejaku. "Počasie ma vôbec nevykoľajilo. Všetko som čakala. V apríli na pretekoch Svetového pohára tu bolo ešte o desať stupňov chladnejšie. Počas tréningov sme s trénerom riešili viac svetelné otázky. V prípade zmeny podmienok mi radil zložiť pušku, žmurkať, aby si oči zvykli,“ prezradila Zuzana.

Pre úspech urobili spoločne všetko. Už 16. júla prišli do Londýna, aby tam absolvovali zopár tréningov. Potom sa vrátili na Slovensko a do Londýna pricestovali až po otvorení Hier. "Určite to bol dobrý ťah. Predtým sme trénovali doma v Sielnici. Prísť sem a odskúšať si všetko ešte v čase, keď nie je nijaký tlak, je úplne niečo iné. Teraz som už vedela, do čoho idem, a že keď zvládnem hlavu, bude to dobré. Technicky som nemala žiadne problémy, čo bolo dôkazom, že mám natrénované,“ pochvaľovala si trapistka "manévre“, ktoré spolu so svojím koučom absolvovali.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Zuzana Štefečeková

Súvisiace články