Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nie doping, ale špecifický tréning, odkazuje Š'wen Je (16)
Zdielať na

Nie doping, ale špecifický tréning, odkazuje Š'wen Je (16)

Na svoj vek je neskutočne rýchla. A to podnecuje špekulácie o dopingu, Mladučká čínska plavkyňa Š'wen Je (16) ale tvrdí, že za úspechom nie sú zakázané látky, ale "špecifický" tréning...

Lochte: Možno by ma zdolala

Tejto tínedžerke vystrúhal poklonu aj americký plavec Ryan Lochte. Šestnásťročná Š'wen Je dosiahla najlepší čas histórie polohovky najmä vďaka vynikajúcemu výkonu na poslednom krauliarskom úseku, keď za sebou nechala americkú majsterku sveta Elizabeth Beiselovú.

"Všetci sme sa o tom rozprávali pri večeri, je to vynikajúci výsledok," povedal Ryan Lochte. "Je veľmi rýchla. Ak by tam plávala so mnou, možno by ma aj zdolala," dodal.

Číňanka vyhlásila, že za jej svetovým rekordom je tvrdá práca v tréningu. "Je to len o tvrdej príprave. Som nadšená, toto presahuje akýkoľvek sen. Pred pretekmi som nespala dobre, ale našťastie to neovplyvnilo môj výkon. Tvrdo som trénovala," povedala. 

Záhadný tréning...

Zastala sa jej aj medzinárodná federácia FINA. "Táto športovkyňa podstúpila všetky povinné dopingové kontroly, testovali ju štyrikrát za posledných dvanásť mesiacov vrátane dvoch testov tesne pred OH 2012," píše sa v jej vyhlásení. 

"Som veľmi šťastná, pretože som mohla odmalička trénovať. Mali sme veľmi špecifický tréning. Plávanie pre mňa nie je ťažké, pretože sa mu venujem od detstva," vysvetľuje 16-ročná olympijská víťazka a svetová rekordérka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/AP

Súvisiace články