Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Plavkyňa Je Š´wen (16) má dve zlat medaily, dva rekordy. Dopuje?
Zdielať na

Plavkyňa Je Š´wen (16) má dve zlat medaily, dva rekordy. Dopuje?

Šestnásťročná čínska senzácia Jie Š´-wen zbiera v olympijskom bazéne medaily a slávu, lenže teraz pláva najmä v dopingovom podozrení. Informoval o tom český portál iDnes.cz.

Lochte má konkurenciu

Číňanka jasne vyhrala polohovku na 400 m a hneď vytvorila svetový rekord. Svoje maximum tak zlepšila o 4 sekundy. Lenže čo odborníkov šokovalo viac, bol jej výkon na posledných 50 metroch, ktoré zaplávala rýchlejšie, než na trati mužov Američan Ryan Lochte. 

"Bavili sme sa o tom celý čas počas večere," priznal svoj úžas Lochte. "Pozoruhodné. Je rýchla. Ak by plávala proti mne, možno by ma porazila," dodáva Lochte. Jie Š´-wen pokračovala vo svojich výkonoch aj v utorok, tentokrát na polohovej 200. "Nečakala som, že budem taká rýchla. Prekvapilo ma to," povedala podľa portálu iDnes.cz Číňanka.

Trénovala 2,5 hodiny ráno aj večer

Svetové tabuľky zostali tentokrát nezmenené, menili sa len tie olympijské. Témy rozhovorov boli rovnaké. Špekulácie, podozrenia aj doping. Na otázku, či dopovala, rázne povedala, nie a dodala, že posledných 9 rokov trénovala 2,5 hodiny ráno a večer. "Je to trošku nespravodlivé," povedala rekordmanka k útokom. "Ako ma môžu kritizovať len za to, že mám viac medailí," dodala.

S obranou prišli aj zástupcovia Medzinárodného olympijského výboru. "Na olympiáde sú najlepší športovci planéty," informoval hovorca Mark Adams. "Ak niekto dopuje, podvádza, chytíme ho. Je smutné, keď niekto dopuje. Rovnako smutné ale je, ak sa netlieska skvelým výkonom," dodal Adams.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články