Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Z ringu do politiky. Boxer Kličko chystá K.O. oponentom
Zdielať na

Z ringu do politiky. Boxer Kličko chystá K.O. oponentom

Známe sú už u nás scenáre z ukrajinského parlamentu, kde sa pri schvaľovaní a rozhodovaní o zákonoch neraz strhne poriadna bitka. Viete si ju ale predstaviť za účasti známeho siláka, ktorý v ringu štedro rozdával obávané údery? Do veľkej politiky totiž zamieril boxer Vitalij Kličko!

Kličko chce zabojovať proti korupcii

V ukrajinskom parlamente to pomerne často iskrí. Horkokrvní poslanci sa vedia pobiť do krvi. Nedávno si napríklad skočili do vlasov kvôli spornému jazykovému zákonu. Trhali zo seba oblečenie, rozdávali si kopance aj rany päsťou. Ako v ringu. Nedivme sa teda, že vlastne z ringu do "ringu" chce prebehnúť boxer Kličko.

"Chceme, aby mali ľudia európsky štandard, slušný príjem a zaručíme im osobný rast. Tieto naše ciele budú najsilnejším úderom, ktorým zaútočíme. Proti korupcii," tvrdí Kličko. "Musíme zmeniť štýl politiky. Chcem do nej vniesť hodnoty."

Boje v politickej aréne

Vitalij Kličko je pritom bitkár na pohľadanie, svetová trieda a najlepší spomedzi šampiónov. Keď obhájil titul v najťažšej hmotnostnej kategórii, vyzeral skutočne hrozivo. Sám vie, že v parlamente bude politickým oponentom, ktorí videli povestné KO v jeho podaní, naháňať strach. Dvojmetrový Kličko budí jednoducho rešpekt.

Čaká ho však množstvo súbojov. Ten rozhodujúci chce ale zviesť na politickom poli. Nie je pritom jediným športovcom v politickej aréne. Patrí k nim aj bývalý skvelý futbalista Andrej Ševčenko, ktorý sa dohodol na podpore opozície.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články