Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ševčenko ukončil kariéru, smeruje do politiky!
Zdielať na

Ševčenko ukončil kariéru, smeruje do politiky!

Aj keď na majstrovstvách Európy vo futbale v drese Ukrajiny očaril a potvrdil, že ešte nepatrí do starého železa, Andrij Ševčenko sa napokon rozhodol s futbalom skončiť.

Od futbalu k politike

Bývalý ukrajinský futbalový reprezentant sa rozhodol venovať sa politike. Tridsaťpäťročný útočník to potvrdil v rozhovore pre svoj materský klub Dynamo Kyjev. Populárny "Ševa" sa o svojej budúcnosti rozhodoval po neúspešnom účinkovaní Ukrajiny na majstrovstvách Európy, ktoré organizovala spolu s Poľskom. Domáci skončili svoju púť na ME už po základnej skupine a Ševčenko sa po nej rozlúčil ako kapitán s národným tímom.

Miliónové ponuky odmietol

Bývalý hráč AC Miláno či FC Chelsea mal po šampionáte niekoľko ponúk zo Spojených arabských emirátov, USA či od Dynama Kyjev. V FC Chelsea mohol dokonca nastúpiť na post výkonného riaditeľa. Ukrajinu reprezentoval v 111 stretnutiach, v ktorých strelil 48 gólov. Najlepšie roky klubovej kariéry strávil odchovanec kyjevského Dynama v AC Miláno, v roku 2004 ich korunoval ziskom Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu pôsobiaceho v Európe. Nasledoval nevydarený angažmán v FC Chelsea, krátke hosťovanie v AC Miláno a potom definitívny návrat do Dynama Kyjev.

A že Andrij Ševčenko nebol iba priemerným kanonierom, to dokazuje zostrih jeho desiatich najkrajších gólov v kariére.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Andrij Sevcenko

sita

Súvisiace články