Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Slováci na OH. Gymnastke Homolovej stop v kvalifikácii
Zdielať na

Slováci na OH. Gymnastke Homolovej stop v kvalifikácii

Zdroj: SITA

Slovenská reprezentantka Mária Homolová je po odcvičení dvoch z piatich sledov kvalifikácie viacboja športových gymnastiek na olympijských hrách v Londýne na 25. mieste, keď za svoje štyri cvičenia získala 47,023 bodu.

24-ročná zverenka Kataríny Krekáňovej dostala najvyššie body za preskok, ktorý rozhodcovia ohodnotili známkou 12,766. Za cvičenie na kladine rozhodcovia udelili Homolovej 11,733 bodu, za prostné 12,066 bodu a za záverečné bradlá, ktoré jej absolútne nevyšli podľa predstáv, 10,458 bodu.

Už na kvalifikácii vyše 10 tisíc divákov

Olympijská súťaž v North Greenwich Arene sa pre rodáčku zo Zvolena v nedeľu krátko po poludní miestneho času skončila, keďže nepostúpi do finále viacboja a ani medzi najlepších osem na jednotlivých náradiach. Po dvoch sledoch olympijskej kvalifikácie viacboja vedie Talianka Vanessa Ferrariová, ktorá za svoje štyri cvičenia dostala 57,932 bodu. Gymnastické súťaže v North Greenwich Arene, ktorá má kapacitu takmer 20 tisíc miest lákajú, v hľadisku počas druhého sledu bolo vyše 10 tisíc divákov.

Najviac na nich drela, najmenej jej vyšli

"Náradie, kde som najviac cvičila a trénovala, mi absolútne nevyšlo. Keď ma bolela noha, tak som prakticky cvičila len na bradlách a cvičenie na nich sa mi nevydarilo. Náradia, pri ktorých som sa na poslednú chvíľu rozhodovala, či na nich nastúpim alebo nie, som napokon zvládla najlepšie. Mám po pretekoch, môžem si vydýchnuť. Bradlá ma veľmi mrzia, dva mesiace som v kuse na nich drela. Pokazila som na nich takmer všetko, dvakrát som kopla do žrde, spadla som, neuznala sa mi väzba. Urobila som chyby, po ktorých som stratila viac než dva body, čo je strašne veľa," povedala po pretekoch Mária Homolová, ktorú v hľadisku podporoval fanklub z Detvy a rodičia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články