Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Najmladšia členka výpravy? Plavkyňa Katarína Listopadová (19)
Zdielať na

Najmladšia členka výpravy? Plavkyňa Katarína Listopadová (19)

Olympiádu v Londýne slávnostne otvoria už v piatok večer. Dnes ráno preto nabrala smer na Ostrovy ďalšia časť slovenskej výpravy. Trom pôvabným športovkyniam robili osobných strážcov dvaja šarmantní strelci.

Barteková si vypla konto aj telefón

Majsterka Európy a bronzová medailistka zo svetového šampionátu 2010 Danka Barteková vie, že v streleckej disciplíne skeet patrí do okruhu favoritiek: "Viem, že by som štatisticky mohla siahnuť na tie najcennejšie kovy, ale viem aj to, že tá realita môže byť absolútne iná."

Z Pekingu prišla s ôsmym miestom a usmievala sa cez slzy. Pred Londýnom zvolila iný typ prípravy, absolútne eliminovala všetky vonkajšie vplyvy, dokonca si od januára zrušila konto na Facebooku. "Áno, vypla som si konto a vypla som si telefón, čo bolo teda pre mňa veľké sebazaprenie, ale zvládla som to."

100 % pripravená, rozhodnú drobnosti

V plaveckom bazéne sa v disciplínach 100 a 200 metrov motýlik predstaví Denisa Smolenová, ktorá už okúsila olympijskú vodu pred štyrmi rokmi v Pekingu: "Za seba môžem povedať, že som stopercentne pripravená a všetko už bude záležať od tých drobností priamo v Londýne."

Najmladšia a - usmiata a vtipná

Najmladšou členkou slovenskej olympijskej výpravy v Londýne bude 19-ročná plavkyňa Katarína Listopadová. Trému by ste však u nej hľadali márne.

"No, je mi veselo, pretože pred toľkými novinármi som v živote nestála, tak si to užívam," vravela so smiechom. Pri debate o talizmanoch však prišlo nepríjemné zistenie: "Mám so sebou plyšový vankúš, brokolicu, ale zabudla som si foťák, takže momentálne to je moja najväčšia starosť. Nie... Plavky mám všetky, dúfam!"

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Kopp_Smolenová_Barteková_Listopadová_Tužinský

sita

Súvisiace články